Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Valmieras „Ķiršu dārzs” dodas uz Sanktpēterburgu

Zane Peļņika, 23.09.2009. 16:13

29.septembrī Valmieras teātris ar izrādi „Ķiršu dārzs” piedalīsies prestižajā teātra festivālā „Baltijskij dom” Sanktpēterburgā (Krievija), kas ir viens no nozīmīgākajiem Eiropas teātru festivālu forumiem un šogad notiks jau 18. reizi.
Valmieras „Ķiršu dārzs” dodas uz Sanktpēterburgu

Valmieras teātra valdes locekle Evita Sniedze atzīst, ka dalība festivālā „Baltijskij dom” ir īpaši nozīmīga, jo festivāla organizatori, noskatoties režisora Oļģerta Krodera iestudēto izrādi „Ķiršu dārzs” Valmierā, to ir atzinuši par līdzvērtīgu labāko Eiropas teātru iestudējumiem. Savukārt Valmieras teātra aktieriem dalība festivālā ir vienreizēja iespēja parādīt sevi starptautiskai publikai.

Pirms izrādes Valmieras teātra trupa uzaicināta uz tikšanos ar Latvijas Republikas ģenerālkonsuli Sanktpēterburgā Ivetu Sers. „Ķiršu dārzs” kolektīvs kā sveicienu no Vidzemes ciemkukulī vedīs sadarbības partneru sarūpēto dāvanu – Valmierā ražoto produktu grozu ar veltēm no Valmieras piens, Valmiermuižas alus un maiznīcas Liepkalni.

Antona Čehova „Ķiršu dārzs” arī Latvijā ir guvis ievērojamu skatītāju un kritiķu atzinību, kā arī pretendē 7 nominācijās uz 2008./2009.gada teātra sezonas „Spēlmaņu nakts” balvām: ‘Gada dramatiskā teātra izrāde’, ‘Gada režisors’, ‘Gada aktrise’ u.c.

Foto: M.Vilkārsis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV