Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

"Jaunais Zvaigžņu Teātris" sāk jaunu sezonu kopā ar "Dzeguzīti"

Sigita Paula Cepleviča, 24.09.2009. 11:33

7. un 18. oktobrī ar pirmo bērnu rokoperu "OLIVERS" VEF Kultūras pilī jauno sezonu sāk Lailas Ilzes Purmalietes vadītais bērnu un jauniešu "Jaunais Zvaigžņu Teātris", informē teātra pārstāve Sigita Paula Cepleviča.
"Jaunais Zvaigžņu Teātris" sāk jaunu sezonu kopā ar "Dzeguzīti"

Izrādē bērnu nama bērnus atveido vokālā grupa „Dzeguzīte”, kura patīkami pārsteidza izrādes veidotājus ne vien ar dziedāšanu, bet arī ar aktiermeistarību, tādēļ dzeguzēni tiks iesaistīti arī jaunajā projektā, pie kā šobrīd tiek strādāts.
Rokoperas „Olivers“ sižeta līnija ņemta no slavenā Čārlza Dikensa romāna „Olivers Tvists“. Olivers ir bērnu nama audzēknis, kuram, tāpat kā ikvienam bērnam, ir nepieciešama mīlestība, bet bērnu namā to nevar sagaidīt, tāpēc zēns bēg. Aizbēgot no bērnu nama, zēns nonāk uz ielas, kur satiek savus vienaudžus, kuri arī dažādu apstākļu dēļ klaiņo un neapmeklē skolu. Šajā vidē bērnu lielākā autoritāte ir kāds pieaugušais - zaglis Feigins, kurš saviem negodīgiem mērķiem veikli māk izmantot mazgadīgus bērnus, iesaistot tos zagšanā un ubagošanā. Olivers iepazīst ielas dzīvi ar tās likumiem un morāli, viņš jau ir gatavs atriebties sabiedrībai, kura to ir izstūmusi, taču negaidīti iepazīst iejūtīgu attieksmi pret sevi, kas pamatos izmaina viņa skatījumu uz pasauli. Oliveram ir dota iespēja labākai dzīve, taču nav viegli saraut saistības ar ielas dzīvi...

Rokoperas autore ir Laila Ilze Purmaliete, režisors - Juris Rijnieks.  Galvenās lomas izrādē atveido  - Liene Šomase, Niks Matvejevs, vokālā grupa "Dzeguzīte", Rihards Andris Bērziņš (Olivers), Ieva Sutugova, Nikolajs Puzikovs un citi "Jaunā Zvaigžņu Teātra" aktieri.

9.decembrī pirmizrādi "Jaunajā Zvaigžņu Teātrī" piezīvos Noras Ikstenas un Lailas Ilze Purmalietes muzikālā pasaka "Leģenda par Ziemassvētku rozi" Kārļa Auškāpa režijā. Muzikālās pasakas pamatā ir ņemta Eiropā populāra leģenda no 16. gadsimta par Ziemassvētku jeb Kristus rozi, kas uzplaukst salā un sniegā, atnesot  svētību un mīlestību. "Leģenda par Ziemassvētku rozi" ir aizkustinošs stāsts par divu bērnu Māras un Miķeļa piedzīvojumiem, meklējot Ziemassvēku rozi. Ceļā viņiem nākas sastapt ļauno Saltkurpi, kurš bērnus cenšas apmānīt ar dažādām viltus rozēm, solot slavu, bagātību un varu. Bērniem palīgā dodas Debesu Eņģelis, kurš palīdz  pieņemt pareizos lēmumus un atgriezties mājās. Izrāde skatītājiem dāvās īstu Ziemassvētku noskaņu, tajā līdzās oriģinālām kompozīcijām skanēs arī vairākas tradicionālās Ziemassvētku dziesmas.

Izrādē kopā ar profesionāliem aktieriem un dejotājiem piedalīsies vokālā grupa "Dzeguzīte". Galvenās lomas atveidos Alberts Jansons ("Dzeguzīte") un Adrija Korsakaite (Konkursu "Jaunās zvaigznes" un "Latvijas Zelta talanti" laureāte, kā arī Kozete mūziklā "Les Miserable").

Izrādes notiks 9.,15.,16. un 29.decembrī VEF Kultūras pilī.

Biļetes: „Biļešu Paradīze” kasēs: 4; 5; 6; 7 Ls.
Grupu pasūtījumi „Jaunais Zvaigžņu Teātris” – tālr. 29996728, 67331367.    

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV