Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Klajā nākusi Aijas Odiņas trešā grāmata - “Etiķete un Protokols”

Artis Ērglis, 02.10.2009. 15:22

Ilggadējā Latvijas Valsts protokola vadītāja un Latvijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece pie Svētā Krēsla (Vatikānā), Maltas Bruņinieku Ordeņa, Čehijas Republikā, Horvātijas Republikā un Spānijas karalistē Aija Odiņa savā trešajā grāmatā ir apkopojusi ne tikai darbības laikā gūto pieredzi, zināšanas un iespaidus. 264 grāmatas lappusēs atspoguļota plaša ārvalstu etiķetes un diplomātiskā pieredze, vēsturiskie materiāli un akciju sabiedrības “Latvijas Finieris” praktiskās pieredzes piemēri, piemērojot etiķetes un protokola normas starptautiskā biznesa praksē.

Grāmatas mākslinieks — Uldis Sosnovskis, tā bagātīgi ilustrēta ar daudziem attēliem. Pārskatāmais satura rādītājs un plašais atslēgvārdu rādītājs ļauj viegli orientēties grāmatas materiālā un atrast vajadzīgo informāciju. Dots arī izmantotās un ieteicamās literatūras saraksts. Grāmatu izdevis apgāds “Zelta grauds”.

Apkopota informācija par visplašākajām etiķetes un protokola sfērām, sākot no iepazīšanās, apģērba kultūras un galda etiķetes līdz lietišķās saskarsmes kultūrai biznesa un privātajā vidē. Atsevišķas nodaļas vēsta par lietišķās etiķetes prasībām ārvalstīs un citās kultūrās, kā arī par Latvijas valsts protokola izveidošanu, vizītēm, valsts simboliem, ceremonijām un apbalvojumiem. Atspoguļoti daudzi atgadījumi un piemēri no pašas autores pieredzētā.

Grāmata būs labs praktisks palīgs etiķetes normu un protokola prasību pasaulē ikvienam, kas vēlas izkopt nevainojamu uzvedības stilu un pilnveidot sevi, atstāt vislabāko iespaidu par savu valsti, uzņēmumu un sevi.

No 1992. līdz 1996. gadam Aija Odiņa vadīja Valsts protokolu, dibinot un veidojot Latvijas protokolārās tradīcijas. Augstākā izglītība gūta Latvijas Universitātes Svešvalodu fakultātē. Aija Odiņa runā angļu, krievu, čehu, spāņu valodā. Apbalvota ar vairāku valstu ordeņiem: Grand-Croix de l’Ordre de Saint Gregoire le Grand; Grand Cruz de la Orden del Mérito Civil; Commander of the Royal Order of the Polar Star; Croce con Placca Dell’Ordine Al Mérito Melitense. Aija Odiņa vada lekciju kursu lietišķās un biznesa etiķetes, un protokola jautājumos, sniedz konsultācijas Latvijas uzņēmējiem, oficiālām amatpersonām, studentiem. Vadījusi etiķetes un protokola kursu arī Kārļa Universitātē Prāgā. Iepriekš iznākušas Aijas Odiņas grāmatas “Protokols” (1998) un “Protokols. Rokasgrāmata” (2003).

Aijas Odiņas grāmatas “Etiķete un protokols” atvēršana notiks 6. oktobrī galerijā “Daugava”, Alksnāja ielā 10/12. Sākums plkst. 17.00.

Tikšanās ar lasītājiem notiks 5. novembrī plkst. 17.00 grāmatu namā “Valters un Rapa”, Aspazijas bulvārī 24

Grāmata pieejama plašam lasītāju lokam pateicoties AS “Latvijas Finieris” atbalstam!

Šīs grāmatas tapšanu iedvesmoja AS “Latvijas Finieris” vadītāji. Strādājot šajā uzņēmumā par sabiedrisko attiecību padomnieci, Aija Odiņa sastapās ar lielu vērību, ko uzņēmuma vadība un darbinieki pievērsa etiķetei un protokolam, uzskatot, ka tam ir līdzvērtīga pievienotā vērtība kā ražošanas jaudu attīstībai un eksportam. AS “Latvijas Finieris” ir viens no Latvijas ražošanas līderiem un lielākajiem eksportētājiem. Uzņēmuma praktiskie biznesa etiķetes pieredzes piemēri noteikti būs labs iedrošinājums jaunajiem uzņēmējiem.

Galerijā “Daugava” apskatāma Jāņa Murovska izstāde “Skaties tālāk!”

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV