Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Rīgas Kongresu namā gaidāma Ļenkom teātra izrāde „Gulta”

Inese Rutkovska, 06.10.2009. 09:31

28.oktobrī Rīgas Kongresu namā notiks Ļenkom teātra izrāde „Gulta” („Койка”).
Rīgas Kongresu namā gaidāma Ļenkom teātra izrāde „Gulta”

„Gulta” ir priekšmets, kas mūs pavada visu dzīvi. Tajā mēs dzimstam un mirstam, baudām un raudam, esam kopā ar tuviem un ne tik tuviem cilvēkiem, un galu galā – arī vienatnē paši ar sevi.

Izrādes sižets ir tikpat banāls, cik mūžīgs – mīlestība daudzās tās izpausmēs. Traģikomēdija „Gulta” pēc Andreja Jahontova lugas motīviem atspoguļo stāstu par cilvēka dzīves ceļu, par viņa maldiem un apgaismību. Katrs ir piedzīvojis aizraušanās, izklaides, flirtu, vieglas uzvaras, trakojošus tauriņus vēderā un pavasari galvā un tam sekojošas atklāsmes – to izjūt arī izrādes galvenais varonis.

Pirmoreiz „Gulta” iestudēta 1999.gadā uz Maskavas teātra „Ermitāža” skatuves. Teātra „Monologs XXI” iestudēto izrādi ar Ļenkom teātra aktieru piedalīšanos kritiķi gan slavē, gan dažubrīd peļ, taču tā vai citādi – „Gulta” kļuvusi par pēdējā laika „modernāko izrādi Maskavā”. 28.oktobrī to būs iespējams noskatīties arī Rīgā. Izrāde notiks krievu valodā.

Lugas autors – Andrejs Jahontovs
Režisors – Vladimirs Daškevičs
Scenogrāfs – Adiss Gadžijevs
Aktieri – Sergejs Varčuks, Jeļena Lanskaja, Andrejs Sokolovs, Anna Terehova, Natālija Ščukina.

Biļetes uz izrādi iespējams nopirkt „Biļešu Servisa” tirdzniecības vietās.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV