Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Skatuves mākslas žurnāls TERITORIJA pārtop interneta portālā

Zane Gruntmane, 06.10.2009. 16:17

Zinātniskās ievirzes žurnāls TERITORIJA par teātri un tā saistību ar citām mākslas jomām ir pārtapis interneta portālā www.teritorija.lv. Jaunais portāls turpinās apskatīt un analizēt mūsdienu skatuves mākslu (performing arts) plašākā mērogā, mēģinot notikumus Latvijā skatīt kontekstā ar procesiem citās Eiropas valstīs.

Sadaļā Fokuss tiks publicēti raksti un esejas par aktuālo problemātiku mūsdienu skatuves mākslā – gan no mākslinieciskā, gan menedžmenta viedokļa. Šonedēļ aicinām pievērst uzmanību kultūras menedžeres un teātra zinātnieces Baibas Tjarves analītiskajam rakstam „Samazināt, palielināt.. jeb Teātru politika Latvijā”, kas vēstī par teātru lomu un vietu mūsdienu Latvijā.

Sadaļā Process atradīsit aktuālas reportāžas, intervijas un rakstus par māksliniekiem, radošām iniciatīvām, izrādēm, festivāliem un citiem skatuves mākslas projektiem.

Tuvākajā laikā interesentiem būs iespēja saistošā veidā pilnveidot savu izpratni par mūsdienu skatuves mākslas procesu, lasot skatuves mākslas profesionāļu blogus D-grāmatas sadaļā. Šī sadaļa sniegs ieskatu problemātikā, kas nodarbina dažādus skatuves mākslas profesionāļus, ļaus sekot līdzi izrāžu tapšanas procesam, individuāliem viedokļiem un pieredzei, kā arī veidot diskusijas.

Portāla www.teritorija.lv redkolēģijā ir režisori Andrejs Jarovojs, Viesturs Kairišs, māksliniece Ieva Kauliņa, Latvijas Jaunā teātra institūta valdes locekle Zane Kreicberga, teātra zinātniece Inga Rozentāle, laikmetīgās dejas pārzinātāja Laura Stašāne, teātra producente Maija Pavlova.

Projekta īstenotāji ir teātris UNITED INTIMACY/ biedrība TARBA ar Valsts Kultūrkapitāla fonda finansiālo atbalstu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV