Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

„OLIVERS” atklāj sezonu

Sigita Paula Cepleviča, 06.10.2009. 17:14

Jau rīt, 7.oktobrī, VEF Kultūras pilī būs vērojama rokopera bērniem „OLIVERS”, ko var uzskatīt kā „Jaunā Zvaigžņu Teātra” sezonas atklāšanu.
„OLIVERS” atklāj sezonu

"Šis stāsts ir par dubļainām ielām, par skatlogu gaismu, kas nepieder tev, par mani, par tevi, par smiekliem un sāpēm vēl..." ar šādiem vārdiem iesākas izrāde, kas skatītājam liek just līdzi un saprast mazo Oliveru, kurš dzīvo bērnu namā, un, tāpat kā ikviens bērns, vēlas būt mīlēts un kādam vajadzīgs. Nesaņemot mīlestību un prieku bērnu namā, viņš nolemj bēgt, nonākot uz ielas, kur gandrīz aiziet bojā. Oliveram nākas cīnīties pašam par savu turpmāko dzīvi, viņu no nelaimes paglābj nedaudz vecāks zēns, jau pieredzējis bezpajumtnieks, kurš arī Oliveru iesaista noziedznieka Feigina bandā, liekot viņam zagt un ubagot. Olivers iepazīst ielas dzīvi ar tās likumiem un morāli, viņš jau ir gatavs atriebties sabiedrībai, kura to ir izstūmusi, taču negaidīti iepazīst iejūtīgu attieksmi pret sevi, kas pamatos izmaina viņa skatījumu uz pasauli. Viņam ir dota iespēja dzīvot labāku dzīvi, taču nav viegli saraut saistības ar ielas dzīvi. Rokoperas autore ir komponiste, producente un „Jauno Zvaigžņu Teātra” direktore Laila I
Ilze Purmaliete, kura jau radījusi un producējusi vairākas skatītāju un kritiķu atzītas muzikālas izrādes jauniešu un bērnu auditorijai, kā arī producējusi vairākas izrādes pieaugušajiem. Izrādes režisors ir Juris Rijnieks, kurš jau iepriekš ir sadarbojies ar L.I.Purmalieti un „Jaunā Zvaigžņu Teātra” aktieriem.

Izrādē piedalās Rihards Andris Bērziņš (Olivers), Ieva Sutugova, Nikolajs Puzikovs un citi „Jaunā Zvaigžņu Teātra” aktieri, kā arī Niks Matvejevs, grupas „Baltie Lāči” solists Andris Baltacis, „Koru kari 2” dalībniece Liene Šomase un vokālā grupa „Dzeguzīte”.

Izrādes VEF Kultūras pilī 7. un 18. oktobrī. Biļetes „Biļešu Paradīze” kasēs.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV