Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Liepājas teātrī top divi jauni iestudējumi

Zanda Borga, 07.10.2009. 10:57

15. oktobrī pirmizrādi piedzīvos “Mazais cilvēks” pēc Ēriha Kestnera stāsta motīviem (režisors Mārtiņš Eihe), bet 23. oktobrī “Citi balti krekli”, kuram par pamatu ņemta Gunāra Priedes luga “Trīspadsmitā”. (Režisori Mārtiņš Eihe un Krista Burāne).
Liepājas teātrī top divi jauni iestudējumi

Mārtiņš Eihe “Mazo cilvēku” jau vienreiz iestudējis, gan ar citiem aktieriem – izrāde radīta speciāli festivāla “Homo Alibi” mazajiem skatītājiem un viņu vecākiem (2008. gadā). Kā stāsta pats režisors, “izrāde tikko bija sākusi atdzīvoties, tāpēc negribējās to vēl palaist prom, līdz ar to iestudējums tapis vēlreiz - šoreiz ar Liepājas teātra aktieriem”.

“Mazais cilvēks” ir stāsts par ceļojošo cirku, pasaulē mazāko cilvēku Maksīti un viņa lielāko sapni kļūt par izcilu cirka mākslinieku. Izrādē aktieri rādīs burvju trikus, atdzīvinās savās rokās nonākušos priekšmetus, liekot tos ieraudzīt neparastā gaismā. Izrāde tiks rādīta skolās un bērnudārzos, lai piesaistītu teātrim mazos skatītājus.

Lomās Anita Kvāla, Leons Leščinskis un Ēriks Vilsons.

„Citi balti krekli” ir M. Eihes trešais Gunāra Priedes iestudējums – līdz šim tapuši “Udmurtijas vijolīte” (diplomdarbs, beidzot Latvijas Kultūras akadēmiju, 2004) un “Zilā” (iegūta Spēlmaņu nakts balva nominācijā “Spilgtākā debija”, 2005).

Kā uzsver M. Eihe, „šis ir viens no skaistākajiem latviešu stāstiem par mīlestību, un lai gan izrādē tiks risinātas arī mūžīgi sarežģītās kritikas un mākslas attiecības, galvenais izrādīsies jautājums – vai varoņi spēs viens otram pateikt, ka mīl…” Izrādē skanēs Imanta Kalniņa dziesmas ar Māra Čaklā vārdiem, kuras skatītāji iepazina filmā “Elpojiet dziļi” (G. Priedes lugas “Trīspadsmitā” ekranizācija), un tās joprojām „nav par krekliem, bet ir par sirdsapziņām...”.

Lomās Ēriks Vilsons, Anita Kvāla, Inese Jurjāne, Lauma Balode un Oleksijs Demčenko.

Foto: Citi bakti krekli

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV