Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Jūrmalas teātrī demonstrēs izrādi bērniem "Kas zaķīti pasargās?''

Kristaps Liepiņš, 07.10.2009. 15:46

18.oktobrī  plkst. 16:00 Jūrmalas teātra radošā komanda mazajiem skatītājiem piedāvā Māra Putniņa, lugas „Kas zaķīti pasargās?” iestudējumu. Nacionālajā lugu konkursā 2004.gadā luga ieguvusi pirmo godalgoto vietu.
Jūrmalas teātrī demonstrēs izrādi bērniem "Kas zaķīti pasargās?''

Mazos skatītājus gaida aizraujoša un neparasta tikšanās ar Zaķi, Ezi, Skunksu, Bruņurupuci un Vilku. Izrāde ir stāsts par atjautīgajiem meža iemītniekiem, kas palīdz nelaimē iekļuvušajam Zaķim. Ja tev ir galva uz pleciem, ja tu esi apķērīgs, drosmīgs un mazliet viltīgs, nekādas briesmas tev nedraud…

Māris Putiņš ir beidzis Valsts Leļļu teātra aktieru studiju, mācījies Valsts Mākslas Akadēmijā un Liepājas Pedagoģijas institūtā, strādājis Valsts Liepājas teātrī (1974-1985).

Lugas autors ir zīnāms kā rakstnieks, aktieris, režisors un mākslinieks. Savukārt plašākai sabiedrībai ir zināms kā animācijas filmu scenārists, un producents.

Kurš gan nav redzējis seriālus “Avārijas brigāde”, “Munks un Lemijs”, slaveno pilnmetrāžas leļļu filmu “Trīs musketieri” un daudzas citas.

Māra Putniņa piedzīvojumu romāni bērniem – “Mežonīgie pīrāgi”, “Mežonīgie pīrāgi un Pelmeņkatepetls”, “Mežonīgie pīrāgi un Lielais Indriķis”, “Mežonīgie pīrāgi un pildītie pipari” – ir kļuvušas par lasītākām bērnu grāmatām Latvijā. Māris Putniņš ir rakstījis arī lugas leļļu teātrim.

Izrādes režisors Aigars Balulis, Mikus Tillera muzikālais noformējums, tērpus veidojusi Tija Tomsone. Lomās: Zaķis - Ravita Rozīte, Ezis - Dace Broka, Skunks - Inguna Radziņa, Bruņurupucis- Guntars Pavārs, Vilks - Ģirts Alsters.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV