Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Izdots Hansa Kristiana Andersena “Pasaku” 2. sējums

Pēteris Jankavs, 08.10.2009. 17:42

Apgāds “Atēna” laidis klajā Hansa Kristiana Andersena “Pasaku” 2. sējumu. No dāņu valodas to tulkojis Pēteris Jankavs. Knuta Skujenieka atdzejojumi. Vāka, ieklājlapu un prettitula dizainu veidojis Māris Sīmansons.
Izdots Hansa Kristiana Andersena “Pasaku” 2. sējums

Šajā sējumā ietvertās pasakas Hanss Kristians Andersens uzrakstījis no 1855. līdz 1866. gadam. Šo pasaku jauno tulkojumu papildina dāņu klasiskās ilustrācijas. Tulkojumu atbalstījusi Dānijas Mākslas padomes Literatūras komisija, tulkojumu un izdošanu atbalstījis Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Ir grāmatas, kuru lasīšana ir ne tikai baudījums, bet arī piedzīvojums, un taisni tāds man vienmēr bijis Andersens. Cik gan izdoma ir brīnišķīgi skaista īpašība, un, kļūdama vecāka, aptveru, ka tā ir patiesais dievišķums, pamats visam citam. Tieši cilvēki bez izdomas ir “ļaunākie”, jo viņi, gluži kā rakstvežu priekšnieks pasakā par muļķa Hansu, neko nesaprot. Tikai tie, kuriem piemīt izdoma, spēj ieraudzīt lietu patieso būtību, viņiem atveras visas durvis. — Esmu skaļi smējusies, lasīdama “Pīļu saimē” — savā dzīvē noteikti esmu sastapusi “portugālieti”, tikai neatceros, kur. Un Andersens var būt arī tik neaprakstāmi vienkāršs un aizkustinošs, — liels burvis viņš ir…

Karena Bliksena

Turpinās darbs pie 3. sējuma, pēc kura izdošanas latviešu lasītājam būs iespēja iepazīties ar visām Andersena pasakām, pirmoreiz tulkotām tieši no dāņu valodas.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV