Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Emīlija Benjamiņa sāk sezonu Dikļu pilī

Laila Baumane, 13.10.2009. 11:24

Svētdien, 18.oktobrī, ar izrādēm Dikļu pilī otro sezonu sāk monoizrāde „Benjamiņa. Kā dzīvot modernam cilvēkam.“.
Emīlija Benjamiņa sāk sezonu Dikļu pilī

Izrāde, kas pirmizrādi piedzīvoja šā gada 9.aprīlī, ir stāsts par vienu no Latvijas pirmās brīvvalsts ietekmīgākajām sievietēm, uzņēmēju Emīliju Benjamiņu. Tā stāsta par avīžu pārdevēju, kura kļuva par Latvijas pirmo lēdiju. Par sievieti, kas ar avīzēm, reklāmām, romāniem un modi uzbūvēja sev karaļvalsti Latvijā. Tas ir stāsts par mīlestību un varu, no revolūcijas līdz diktatūrām.

Izrādes scenārija autore un režisore ir Baņuta Rubesa, Emīlijas lomā aktrise Indra Burkovska.


Uzveduma apakšvirsrakts ir „Izrāde ar mūziku un pastaigu“, tai ir trīs daļas, kas notiek dažādās telpās - skatītājiem ir iespēja iejusties diametrāli pretējās noskaņās – no pamestas telpas aukstā tukšuma līdz greznai pieņemšanai pie Emīlijas Benjamiņas, kur skan dzīvā mūzika. „Benjamiņa. Kā dzīvot modernam cilvēkam” līdzinās brīvai improvizācijai, kurā skatītājs ir iesaistīts interesantā dialogā, ļaujot viņam it kā nejauši kļūt par līdzdarbojošos personāžu. Izrāde ir izzinošs notikums un reizē brīnišķīga atpūta.

Oktobrī luga dodas viesizrādēs:

18.oktobris, plkst. 14:00 un 18:00 – Dikļu pils,  Dikļu pagasts, Valmieras novads, www.diklupils.lv

Izrādes vienā no skaistākajām Latvijas pilīm norisināsies trijās telpās ar pastaigu no Dikļu pils klēts uz pašu pili – pirmā daļa būs klēts mājā, bet otrā un trešā pilī, piemēram, izrādes trešās daļas notikumi – Emīlijas Benjamiņas salonvakars notiks pils otrā stāva greznajā Lielajā zālē.

19. un 20. oktobrī plkst. 19:00 – Cēsu pils, Pils laukums 9, www.vvtc.cesis.lv

Cēsīs skatītājus sagaida pastaiga no Cēsu pils uz izstāžu namu, jo izrādes pirmās daļas norises vieta būs Cēsu pils 2. stāva zāle, bet otrā un trešā daļa notiks izstāžu nama divās zālēs.

27,. 28. un 29. oktobris, plkst. 19:00 -  viesnīca „PROMENADE HOTEL” Liepāja, Vecā ostmala 40, www.promenadehotel.lv

Liepājā izrādes mājvieta ir viena no modernākajām pilsētas viesnīcām, kas iekārtota vēsturiskā 18. gs. beigās celtā spīķeru ēkā un ir saglabājusi iepriekšējo gadsimtu gaisotni.

Emīlijas Benjamiņas stāsts norisināsies ēkas cēlāja un pirmā īpašnieka vārda nosauktajā Hika zālē, kas izrādes gaitā pārtaps par trim dažādām telpām.

Izrādes vēsturiskajā Benjamiņas namā Kr.Barona ielā 12 sāksies novembrī.

Vairāk par izrādi – www.benjamina.lv.

Biļetes uz izrādēm pieejamas visās Biļešu Servisa tirdzniecības vietās, Dikļu pilī, Cēsu pilī, viesnīcā „PROMENADE HOTEL” vai pie producenta, rakstot uz info@benjamina.lv vai zvanot 29470103. 

Foto: Santa Liepa

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV