Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Teātris „Skatuve” piedāvā stāstu par jauniešiem

Teātris „Skatuve”, 21.10.2009. 14:21

Neatkarīgajā teātrī „Skatuve” piektdien, 23. oktobrī plkst. 19.00 notiks pirmizrāde stāstam par jauniešiem „Patiesība vai risks”.
Teātris „Skatuve” piedāvā stāstu par jauniešiem

Izrādes dramaturģija veidota, sadarbojoties režisoram un aktieriem. Izrāde veidota kā spēle „Patiesība vai risks”, kur jāstāsta patiesība vai jāriskē – tā, lai pārējiem spēles dalībniekiem būtu interesanti. „Patiesība vai risks” stāsta par brīdi jaunu cilvēku dzīvē, kad pēkšņi visas nevainīgās rotaļas kļūst par darbībām ar nopietnām sekām. Katram cilvēkam vismaz vienreiz dzīvē šāds mirklis pienāk, taču izrādes varoņus apjausma skar pēkšņi un katram ļoti atšķirīgā veidā. Izrāde veidota no dažādiem notikumiem jauniešu dzīvē – brīžiem, kad sajusts īsts kauns, pirmais skūpsts, jautri joki, kas ir izstrādāti ar kādu vienaudzi; to caurvij notikumi pēc kādas ballītes, kurā meitene ir nolēmusi palikt pie puiša, kāda meitene ir palikusi viena un gaida rītu, lai varētu doties mājās, bet ar kādu tiek izspēlēti dažādi asi jociņi.

Izrādi veidojis režisors Valters Sīlis (“Spēlmaņu nakts” 2008./2009. gada sezonas nominants kategorijās „Gada izrāde bērniem vai jauniešiem”, „Gada spilgtākā debija”) un aktieri Māra Siliņa (“Spēlmaņu nakts” 2008./2009. gada sezonas nominante kategorijā „Gada jaunie skatuves mākslinieki”), Artūrs Putniņš, Lienīte Osipova un Daumants Švampe (Dailes teātra 9. studijas audzēkņi). Izrāde tapusi ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Režisors V. Sīlis par izrādi stāsta: ”Šajā izrādē tiek apspēlēti tie notikumi jauniešu dzīvē, par kuriem neviens nekad neuzzina, jo tie ir ārkārtīgi intīmi. Izrāde runās par tām tēmām, kurās nav pareizu atbilžu. Jauniešu vidū virmo tādas kaislības, alkas un dažbrīd arī lielas dusmas, kuras bieži atrod visnepareizāko izpausmes veidu. Un ļoti būtiski ir par to runāt atklāti, bez jebkāda skata no malas. Jo tā ir iespēja cilvēkiem, kuru dzīvēs notiek visas šīs dramatiskās pārmaiņas, nejusties tik vientuļiem”.

Izrāde „Patiesība vai risks” tiks rādīta:
piektdien, 23. oktobrī plkst. 19.00;
sestdien, 24. oktobrī plkst. 18.00;
svētdien, 25. oktobrī plkst. 18.00.

Biļetes cena – 5,00 LVL.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV