Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Gundars Cauka Dailes teātrī debitēs ar izrādi „Vīrieši uz nervu sabrukuma robežas”

Liene Jakovļeva, 21.10.2009. 14:41

5. novembrī Dailes teātra Kamerzālē ar Mikas Milliaho sievišķīgu traci „Vīrieši uz nervu sabrukuma robežas” debitēs jaunais režisors Gundars Cauka.
Gundars Cauka Dailes teātrī debitēs ar izrādi „Vīrieši uz nervu sabrukuma robežas”

Lugas autors nav dramaturgs. Mika Milliaho ir somu režisors, nozīmīga figūra jaunajā, laikmetīgajā somu teātrī un viens no šī teātra mūsdienu stila radītājiem. Tieši tādēļ, pārzinot teātra un skatuves principus, savā lugā Mika Milliaho ir spējis radīt mazu sabiedrības modeli, atspoguļojot plašāku sociālu kontekstu trīs draugu centienos rast jēgu un attaisnojumu savai dzīvei. Skaidri un vienkārši, bet arī gudri un fascinējoši – tiem, kuri gatavi sadzirdēt un ļauties.

Iespējams, ka šī ir komēdija, bet varbūt arī nē. Viena istaba un trīs bezpalīdzīgi, taču cerību nezaudējoši vīrieši, kuri apmaldījušies katrs savā dzīvē. Savstarpējos kašķos un attiecību noskaidrošanā viņi cenšas atrast izeju no šī labirinta. Vai tas ir smieklīgi vai traģiski – par to nolēmis tikt skaidrībā režisors Gundars Cauka kopā ar aktieriem Andri Bērziņu (Džonijs), Pēteri Liepiņu (Leo) un Juri Frinbergu (Makss). Par izrādes vizuālo ietērpu rūpējas Dace Cauka. Lugu tulkojusi Evita Mamaja.

Iestudējums top ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV