Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Liāna Langa piedalās Baltijas literatūras un filmu festivālā „Baltfest 2009” Prāgā

Arita Gutāne, 23.10.2009. 12:35

Dzejniece Liāna Langa šodien, 23. oktobrī pārstāv Latviju Baltijas literatūras un filmu festivālā Prāgā, kur tiks rādītas Baltijas mākslinieku filmas un notiks diskusijas.

Festivālā varēs noskatīties 2004. gadā uzņemto īsfilmu „Tramvajs vādā Kalpotājs” (Liāna Langa – idejas un scenārija autore) ar subtitriem čehu valodā. Diskusiju ar latviešu dzejnieci vadīs Pāvels Štolls.

Festivāla mērķis ir iepazīstināt čehu sabiedrību ar vienu rakstnieku no katras Baltijas valsts un demonstrēt to īsfilmas. Diskusijas ar rakstniekiem papildinās autoru priekšlasījumi oriģinālvalodās un to čehu tulkojumu scēnisks priekšlasījums. Festivāla beigās paredzēta visu triju ielūgto rakstnieku diskusija ar čehu tulkotājiem un literatūras pētniekiem, piemēram, par mūsdienu tendencēm Baltijas literatūrās. Festivāla ietvaros notiks fotogrāfiju prezentācija un lekcijas par Baltijas kultūru.

Festivālu organizē Ziemeļu kultūras centra Prāgas Skandināvu nams ar Igaunijas, Latvijas un Lietuvas vēstniecību Prāgā atbalstu.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV