Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

KIT maina formu un pārceļas uz “Arteli”

Ieva Koha, 26.10.2009. 17:28

Kā zināms, Karaliskais improvizācijas teātris (KIT) jau veselu gadu nodarbojas ar prieka emocijas izpēti uz kinoteātra K Suns skatuves. Izpēte notiek caur improvizācijas īsajām formām, kā pasaulē to sauc - short form improv. Izrāde sastāv no vairākām savstarpēji nesaistītām ainām, jeb kā mēs sakām- skečiem, kurām katrai ir savs noteikums, uzdevums, kas uz skatuves esošajiem jāveic.
KIT maina formu un pārceļas uz “Arteli”

Svarīgs paziņojums - izpētes darbi turpinās un turpināsies!

Bet, kā dzīvē bieži gadās, pētot vienu lietu, atklājas vēl kāda cita, kā notika arī šoreiz, KIT nolēma paplašināt savu darba lauku, izpētot arī citu skatuvi, kas mājo vietā ar nosaukumu „Artelis- gandrīz teātris”, un citu improvizācijas formu. Tam par godu radot jaunu prieka emocijas pētnieku grupu „Cits KITs”.

„Cits KITs” savu ceļu meklēs improvizācijas garajās formās, kā pasaulē to sauc- long form improv (kas interesanti, pasaulē daudzas lietas sauc citādi) . Un kā teiktu pārsteigtais Valdis, tiekot ievēlēts uz otru termiņu: „Tas visu maina!”. Izrāde, protams, sastāvēs no vairākām ainām, bet šoreiz savstarpēji saistītām ainām, kas kopā veido vienu kopēju stāstu-izrādi. Šo izrādi nolemts saukt „9”, jo tas ir labs skaitlis, jeb kā vēsta sludinājums Arteļa avīzē - „9 ir nosaukums izrādei, kas ir dalīta deviņos cēlienos un būvēta uz skatītāju un aktieru sadarbības un improvizācijas pamata. Tās noskaņa ir kā pateikt: „Ka Tevi divi deviņi!” - viegli un nedaudz aizvainojoši. ...”

Kas no tā? Kā jau vēsta nosaukums tas tiešām ir „cits kits”, jo izrādes struktūra ir cita, skatuve cita, dalībnieki citi. Vai rezultāts labāks? Vienkārši cits!

Tuvākā izrāde 29.oktobrī, laiks- 20.00, vieta - „Artelis - gandrīz teātris”, Blaumaņa iela 32, Rīga.

Vada – Jānis Skutelis

Improvizē – Varis Klausītājs, Ģirts Runātājs, Evija Baula

Sīkāka informācija par turpmākajām izrādēm www.artelis.lv

„Cita KITa” sastāvā būs arī sastopami KIT improvizatori, bet pamatā to veidos jauni dalībnieki.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV