Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Dailes teātris novembrī viesosies Jelgavā

Liene Jakovļeva, 28.10.2009. 13:28

12. novembrī Dailes teātris ar šīs sezonas jauniestudējumu – Norma Fostera it kā komēdiju „Kad citi jau guļ” – viesosies Jelgavas pilsētas kultūras namā.

„Kad citi jau guļ” Dailes teātra Mazajā zālē pirmizrādi piedzīvoja 9. oktobrī. Tā ir inteliģenta komēdija, kas uzrunā skatītāju, piedāvājot viņam jokus ar nopietnu zemtekstu un veselu zīmīgu personāžu plejādi. Cilvēki, kas cenšas spēlēt ar tām kārtīm, kuras dzīve viņiem ir iedalījusi. Ikdienas sīkās ķibeles skaidri parāda, cik daudz pasaulē ir skumju, bet arī mīlestības.

Kanādiešu dramaturgam Normam Fosteram (1949) patīk smīdināt savus skatītājus. Tai pašā laikā viņa lugu publikai kaklā allaž ir asaru kamols. Tieši tādēļ N.Fosters ir biežs viesis uz Brodvejas skatuvēm, kā arī visvairāk iestudētais Kanādas dramaturgs.

Pēc dramaturga norādījumiem lugas piecpadsmit personāžus izspēlē pieci aktieri – sešos vakara stāstos, kas nesaraujami saausti kopā smeldzīgi komiskā simfonijā. Dailes teātra aktieri Jānis Paukštello, Mirdza Martinsone, Gints Grāvelis, Aija Dzērve un Ivars Auziņš sešus stāstus spēlēs 12. novembrī plkst. 19.00 Jelgavas pilsētas kultūras namā.

Biļetes var iegādāties Jelgavas pilsētas kultūras namā (tel. 30 84679), kā arī visās „Biļešu Paradīzes” kasēs. Biļešu cenas - 4, 5, 6, un 7 lati. Tiek pieņemti arī kolektīvie biļešu pieteikumi.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV