Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Komēdija "Vakariņas ar muļķi" būs skatāma arī Liepājā

Mārtiņš Sīlis, 29.10.2009. 11:10

Radošā apvienība "Meistaru Teātris" 14.novembrī plkst 18.00 Liepājas Olimpiskajā centrā Rožu zālē liepājniekiem piedāvās slaveno Fransisa Vebēra komēdiju "Vakariņas ar muļķi", informē organizatori.
Komēdija "Vakariņas ar muļķi" būs skatāma arī Liepājā

Izrādes “Vakariņas ar muļķi” galvenais moto ir – esot kopā ar muļķi, katrs var nonākt muļķa lomā un ar tas, ka muļķībai nav nekādu robežu!  Izrādes veidotāji sola, ka komēdija sniegs skatītājiem krīzes laikā tik nepieciešamo optimisma devu!
 
Izrāde ir unikāla ar to, ka  tajā spēlē tikai viens profesionāls aktieris – Dainis Gaidelis, kurš atveido Fransuā Piņjonu (muļķi) . Pārējās lomas atveido populāri mediju cilvēki un mūziķis, kuru ikdiena saistīta ar skatītāju un klausītāju uzrunāšanu un kuri šajā jomā ir lieli profesionāļi. Izrādē, līdz ar galveno varoni, vislielākos skatītāju aplausus izpelnās Haralds Burkovskis, kurš atveido mazliet snobisku grāmatizdevēju Brošānu, kurš vēlējās draugu vakariņās pasmieties īpatni Piņjonu, bet negaidītas radikulīta lēkmes rezultātā paliek mājās, turklāt kopā ar savu izsmiekla objektu. Piņjons visādi vēlas palīdzēt sāpēs salīkušajam Brošānam, bet viņa palīdzība ģeometriskā progresijā izraisa aizvien jaunas traģikomiskas  situācijās, kuru rezultātā vienmēr veiksmīgais izdevējs var pazaudēt savu jauno sievu (Agnese Linka), sastrīdas ar mīļāko (Jana Kalniņa) un uzaicina pie sevis uz mājām valsts bargāko nodokļu inspektoru (Guntis Veits) un viņam nespēj pat palīdzēt lādzīgais draugs (Raimonds Bergmanis).
 
Lugas panākumus nosaka ne tikai aktieru spēle, bet lielā mērā arī izcilā franču scenārista Fransisa Vebēra radītais dramaturģiskais materiāls, kura asprātīgās vārdu spēles ir izdevies latviskot lugas tulkotājam Arnim Ozolam. Raksturojot savu darbu pie šīs izrādes  režisors Juris Rijnieks secināja, ka  galvenais ir bijis neko nesabojāt, nepārspīlēt un ļaut visam notikt pēc iespējas dabiski!
 
Biļetes nopērkamas Biļešu Paradīze kasēs. Pensionāriem un skolniekiem 50% atlaide, uzrādot apliecības.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV