Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Sāksies biļešu iepriekšpārdošana uz Dailes teātra izrādēm decembrī

Liene Jakovļeva, 04.11.2009. 12:22

5. novembrī sāksies biļešu iepriekšpārdošana uz Dailes teātra decembra izrādēm, kuru starpā ir pirmizrāde „Kis kis – ņau ņau”, Ziemassvētku koncerts, kā arī Alberta Kronenberga „Jērādiņa”, kas atgriežas teātra repertuārā.
Sāksies biļešu iepriekšpārdošana uz Dailes teātra izrādēm decembrī

5. decembrī Mazajā zālē pirmizrādi piedzīvos Ištvāna Erkēņa spēles pieaugušajiem jeb pieaugušo spēles „Kis kis – ņau ņau”, ko iestudē režisore Anita Sproģe. Tas ir viegla absurda iezīmēts stāsts par cilvēkiem, kuriem vecums atnes nevis mierīgas, sakārtotas vecumdienas, bet gan īsti plosošas kaislības: greizsirdību, strīdus, intrigas, kaprīzes, arī mīlestību un to pavadošās mokas. Šiem cilvēkiem atkal ir izvēle, tieši tāpat kā agrāk jaunībā – kā dzīvot, kā rīkoties, kā mīlēt. Izrādē pulcināts īsts zvaigžņu ansamblis – skatītāju iemīļoti un cienīti Dailes teātra vidējās un vecākās paaudzes aktieri Indra Briķe, Ilze Vazdika, Akvelīna Līvmane, Lilita Ozoliņa, Esmeralda Ermale, Olga Dreģe, Harijs Spanovskis, Juris Kalniņš un Juris Strenga, kuriem šeit ļauts parādīties citā ampluā, ļauties spēlei un arī pasmaidīt pašiem par sevi un citam par citu. Šī izrāde ir īpašs veltījums viņiem. Savulaik šī ungāru autora luga ar oriģinālnosaukumu „Kaķu spēle” (1963) bijušajā Padomju Savienībā bija ļoti populāra, un 1973. gadā tā iestudēta Drāmas teātrī ar tā laika izcilajiem aktieriem Elzu Radziņu un Kārli Sebri galvenajās lomās.

Tradicionālajā Dailes teātra Ziemassvētku koncertā „Kamēr es dvēseli kārtoju zārdos...”, ko šogad veidos režisore Laura Groza, pirmajā daļā izskanēs skaistākās klasiskās Ziemassvētku dziesmas, savukārt otrajā daļā – latviešu komponistu dziesmas ar dzejnieka Jāņa Baltausa vārdiem. Pirmais koncerts paredzēts 18. decembrī. Koncertā piedalīsies aktieri Artūrs Skrastiņš, Ģirts Ķesteris, Artis Robežnieks, Juris Frinbergs, Gints Grāvelis, Ieva Pļavniece, Sarmīte Rubule un Ērika Eglija.

No 22. decembra Dailes teātrī atkal atgriezīsies 1982. gadā iestudētā izrāde „Jērādiņa”, kas tika spēlēta 10 gadus un piedzīvoja rekordlielu izrāžu skaitu – ap 350 izrādes. Dailes teātra Kamerzālē skatītāji atkal varēs tikties ar Alberta Kronenberga izdomātajiem tēliem - Gerhardu Erhardu Sīpoliņu jeb Pēteri Liepiņu un Salmu Prici jeb komponistu un pianistu Imantu Zemzari. Humoristiskie, satīriskie, asprātīgie panti vēsta par mazu pilsētas puišeli, kurš dodas pavadīt vasaru pie sava lauku tēvoča un piedzīvo daudzas jo daudzas dēkas. Kompānijā ar ganu zēnu Janku viņi ļaujas jautriem ikdienas dzīves piedzīvojumiem – svin Jāņu vakaru, brauc uz īstu gada tirgu un cīnās ar bitēm.

4. decembrī notiks Jāņa Lūsēna muzikālā vakara ar skatītājiem „Labvakar, Latvija!” papildkoncerts, bet 15. decembrī Tenesija Viljamsa nopietnā komēdija „Tas īsais pielāgošanās laiks” tiks spēlēta pēdējo reizi. Savukārt izrāde „Kaija” 8. decembrī, kurā Ņinas Mihailovnas Zarečnajas lomā debitēs Inita Dzelme, ir Dailes teātra ikmēneša piedāvājums, kad visu biļešu cena ir 3 lati.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV