Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Komēdija „Vakariņas ar muļķi“ būs skatāma Liepājā

Aigars Kārkliņš, 05.11.2009. 09:51

Radošās apvienības „Meistaru teātris“ iestudētā pasaulslavenā Fransisa Vebēra komēdija „Vakariņas ar muļķi“ dodas viesizrādē uz Liepāju. Izrāde būs skatāma 14.novembrī plkst. 18.00 Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē.
Komēdija „Vakariņas ar muļķi“ būs skatāma Liepājā

Izrāde ir ievērojama ar to, ka uz skatuves aktieru vietā darbojas dažādi sabiedrībā pazīstami cilvēki, kuriem ir liela pieredze darbā ar skatītāju un klausītāju. Izrādē spēlē Haralds Burkovskis, Raimonds Bergmanis, Jana Kalniņa, Guntis Veits, Agnese Linka, bet vienīgais diplomētais aktieris izrādē ir Dainis Gaidelis. Skatītājiem tiek piedāvāta unikāla iespēja, vērot, kā uz skatuves darbojas pazīstamas TV un Radio ētera personības.

„Katrs no mums ir piedzīvojis situāciju, kad esot kopā ar muļķi, tu pats nonāc muļķa lomā, un tieši par to ir arī izrāde,“ tā lugas saturu raksturo iestudējuma producente Laila Ilze Purmaliete. „Šī neapšaubāmi ir viena no visu laiku pozitīvākajām komēdijām, un tieši šajā depresīvajā krīzes laikā sniegs skatītājiem tik nepieciešamo smieklu devu!“.

Lugas galvenais varonis Pjērs Brošāns (Haralds Burkovskis) ir nedaudz snobisks izdevējs, kurš izkaidējas kopā ar sev līdzīgiem domubiedriem iknedēļas vakariņās, kuru galvenais nosacījums ir - katram jāpaņem līdzi kāds vientiesis - muļķis. Saprotams, ka muļķis nezina, ka šajās vakariņās viņš ir galvenais izsmiekla objekts. Ierasto notikumu gaitu izjauc radikulīta lēkme, kuras dēļ galvenais varonis ir spiests palikt mājās, turklāt kopā ar savu muļķi Piņonu (Dainis Gaidelis). Tālākie notikumi attīstās ģeometriskajā progresijā – jo vairāk muļķis palīdz, jo nelabojamāka kļūst situācija – un gala rezultātā tā izvēršas par katastrofu – pazaudēta sieva (Agnese Linka), ārprātīga mīļākā (Jana Kalniņa), nodokļu inspektora vizīte mājās (Guntis Veits).

Izcilā franču komēdiju meistara, scenārista un režisora Fransisa Vebēra vārds saistāms ar tādām filmām kā  "Slaidais gaišmatis ar melno kurpi" ar P.Rišāru, "Lieliskais" ar Ž.P.Belmondo, "Bēgļi" ar Ž.Depardjē un P.Rišāru. Lugu “Vakariņas ar muļķi” Fransiss Vebērs sarakstījis 1991.gadā, un tā viņam atnesa grandiozus panākumus. Kopš tā laika luga nepārtraukti tiek spēlēta uz visdažādāko teātru skatuvēm visā pasaulē, nodrošinot skatītāju ovācijas!

Izrādes režisors - Juris Rijnieks, lomās: Dainis Gaidelis (aktieris), Haralds Burkovskis (LR1 raidījuma “ Kā labāk dzīvot?” un LNT raidījuma “TOP 10” vadītājs), Jana Kalniņa („Brīnumzemes šova“ un TV3 seja), Raimonds Bergmanis (spēkavīrs un LNT šovu vadītājs), Guntis Veits (mūziķis), Agnese Linka (LR1 raidījuma “ Dzīves ritmi mūzikā” vadītāja).

Atgādinam, ka šā gada septembrī Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē skatītājiem bija iespēja izsmieties Lailas Ilzes Purmalietes producētajā koncertuzvedumā „Humora atvasara“, kurš guva lielu skatītāju atbalstu, par ko liecināja izpārdotās biļetes uz pasākumu. Redzot liepājnieku vēlmi kārtīgi izsmieties, šoreiz Laila Ilze Purmaliete piedāvā komēdiju „Vakariņas ar muļķi“!

Biļetes uz komēdiju „Vakariņas ar muļķi“ iespējams iegādāties visās Biļešu paradīzes kasēs, internetā (www.bilesuparadize.lv), kā arī Liepājas Olimpiskajā centrā. Biļešu cenas sākot no 5 Ls.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV