Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Ādolfa Alunāna Jelgavas teātris aicina svinēt 50. gadadienu

Daiga Bitēna, 05.11.2009. 09:58 | komentāri (1)

Novembra otrajā pusē gaidāmi teātra svētki – Ādolfa Alunāna Jelgavas teātris atzīmēs 50 gadu jubileju. Svētku laikā skatītājus gaidīs labākās un iemīļotākās izrādes.
Ādolfa Alunāna Jelgavas teātris aicina svinēt 50. gadadienu

Jubilejas laikā apmeklētājiem tiks piedāvātas labi zināmas izrādes, kā arī atjaunota darbi. Uz skatuves varēs redzēt gan pieredzējušus, gan jaunus aktierus. No aptuveni 15 teātra repertuārā esošām izrādēm, svinību laikā varēs redzēt septiņas, kā arī muzikālu uzvedumu „Kuplejas un anekdotes”.

Teātra direktors A.Matisons saka: „Kad cilvēks atnāk uz teātri, viņš vēlas kaut ko iegūt – pasmieties, paraudāt, sajūsmināties, just līdzi. Pēc šādiem principiem cenšamies arī darboties. Visu šo laiku esam strādājuši, cīnījušies un palikuši uzticīgi savam teātra tēvam Ādolfam Alunānam. Tāpēc arī jubilejas programmas nobeigumā ir tieši viņa izrāde. Tas mums ir ļoti svarīgi, varētu pat teikt – pienākums.”

Ād.Alunāna Jelgavas teātris dibināts 1959.gadā, bet aktīva darbošanās šajā sfērā pastāvējusi jau krietni agrāk. 1959.gadā teātra entuziastu dramatiskais kolektīvs ar Jāņa Jaunsudrabiņa lugu „Jo pliks, jo traks” ieguva pirmo vietu republikas teātru skatē, iegūstot arī goda nosaukumu - Ād.Alunāna Jelgavas Tautas teātris. „Jelgavas Tautas teātris ir viens no tiem retajiem republikā, kur kopš dibināšanas nekad nav pārtrūkusi darba rosība.” (Viktors Hausmanis, Literatūras un teātra zinātnieks).

„Jelgava ir cieši saistīta ar latviešu teātra tēva Ād.Alunāna vārdu. Tā ir viņa dzimtā pilsēta, kurā pagājuši bērnības un skolas gadi, šeit Vācu teātrī mazais Ādolfs iepazīst un iemīl teātri. Uz Jelgavu viesizrādēs savu trupu ved Rīgas Latviešu biedrības teātra vadonis Ād.Alunāns, labprāt palīdz vietējiem teātra entuziastiem izrāžu sagatavošanā un piedalās tajās arī pats. Jelgavā Ād.Alunāns atgriežas pēc atteikšanās no Rīgas Latviešu teātra vadītāja pienākumiem, izveido savu profesionālo teātra trupu un darbīgi nodzīvo līdz mūža galam, un tiek apbedīts Jāņa kapos.” (Maija Matisa, Ād.Alunāna memoriālā muzeja vadītāja).

Ād.Alunāna Jelgavas teātra 50 gadadienas repertuārs:

15.novembrī plkst. 16.00 – Aleksejs Arbuzovs „Vecmodīgā komēdija”. Rež. L.Ņefedova. Biļetes cena: Ls 2.00 (Ād.Alunāna Jelgavas teātra Kamerzālē. Ieeja no Uzvaras ielas).
22.novembrī plkst. 16.00 – Bārijs Konnors „Nav vērts raudāt” (Roksija). Rež. L.Ņefedova, rež. asistente K.Zotova. Biļešu cenas: Ls 3.00, 2.00, 1.50.
23.novembrī plkst. 18.00 – Karlo Goldoni „Mirandolīna”. Rež. L.Ņefedova. Biļešu cenas: Ls 2.00, 1.50.
24.novembrī plkst. 18.00 – Viljams Šekspīrs „Divpadsmitā nakts”. Rež. A.Matisons, rež. asistents A.Bolmanis. Biļešu cenas: Ls 3.00, 2.00, 1.50.
26.novembrī plkst. 18.00 – Marks Tvens ”Princis un ubaga zēns”. Imanta Kalniņa mūzika. Rež. L.Ņefedova, rež. asistente K.Zotova. Biļešu cenas: Ls 2.00, 1.50.
27.novembrī plkst. 18.00 – Pēc Deja Vasermana lugas motīviem, muzikāla izrāde „Dons Kihots. Cilvēks no Lamanšas”. Rež. A.Matisons, rež. asistents A.Bolmanis. Ls 3.00, 2.00, 1.50.
28.novembrī plkst. 16.00 – Jubilejas cikla noslēgums. Ādolfs Alunāns „Kuplejas un anekdotes” un pirmā latvju operete „Mucenieks un Muceniece”. Rež. L.Ņefedova. Biļetes cena: Ls 1.50. Pēc izrādes apsveikumi teātrim.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV