Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Valmieras Novadpētniecības muzejā atklās Birutas un Jāņa Jansonu un audzēkņu darbu izstādi „Trīs labas lietas”

Līga Tarbuna, 06.11.2009. 10:35

Sestdien, 7.novembrī, plkst.14.00 Valmieras Novadpētniecības muzejā tiks atklāta Birutas un Jāņa Jansonu un viņu audzēkņu darbu izstāde „Trīs labas lietas”. Izstādē būs apskatāms daudzveidīgs un krāsains mākslinieku un viņu audzēkņu radošais veikums.

Mākslinieki skaidro, ka pēc Valmieras bērnu Mākslas skolas un Mazsalacas bērnu skolas izveidošanas pagājuši jau vairāk nekā trīsdesmit gadi. Tādēļ interesanti uzzināt, ko šajā laika posmā radošajā jomā darījuši audzēkņi, ko labu no saviem skolotājiem viņi paņēmuši dzīvei, par ko gribējuši kļūt un par ko kļuvuši.

Kā atzīst mākslinieki Biruta un Jānis Jansoni, viņu dzīvi raksturo trīs pieturas punkti – Rīga, Valmiera un Skaņkalne. Rīgas laiks tiek raksturots kā augšanas un mācību laiks. Valmieras – tapšanas laiks, sevis radošas apzināšanas un zīmēšanas, kā arī mākslas skolas veidošanas un bērnu audzināšanas laiks. Savukārt Skaņkalnes laiku mākslinieki raksturo kā mīlestības periodu – darbs, radošais prieks un gleznošana, mazbērnu gaidīšana un ierašanās. Jāpiebilst, ka šogad Biruta un Jānis Jansoni beidza strādāt pedagoģijā, uzsākot jaunu laika posmu savā dzīvē. 

Biruta Jansone ir gleznotāja, mākslas pedagogs ar vairāk nekā 30 gadu ilgu pieredzi. Sirdī viņa vienmēr bijusi tekstilniece, izmantojot katru brīdi, lai pašūtu, paadītu, patamborētu vai pagleznotu uz zīda.

Jānis Roberts Jansons ir grafiķis, zīmēšanas skolotājs ar vairāk nekā 30 gadu pedagoģisko pieredzi. Pēdējos gados Jānis Roberts ķēries pie savu grafisko tēlu pārnešanas trīs dimensiju pasaulē, pārvēršot tos apaļskulptūrās un sīkplastikā.

Izstāde Valmieras Novadpētniecības muzejā būs apskatāma līdz 5.decembrim.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV