Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Novembrī pēdējo reizi būs skatāmas izrādes „Jūdas skūpsts” un „Skola”

Inga Vasiļjeva, 06.11.2009. 13:22

21.novembrī pēdējo reizi būs iespēja uz Nacionālā teātra skatuves skatīties Deivida Hēra drāmu „Jūdas skūpsts”, savukārt 17.novembrī pēdējo reizi tiks demonstrēta Ingas Ābeles smeldzīgā drāma „Skola”.
Novembrī pēdējo reizi būs skatāmas izrādes „Jūdas skūpsts” un „Skola”

21.novembrī plkst.18.00 pēdējo reizi būs iespēja uz Nacionālā teātra skatuves skatīties Deivida Hēra drāmu „Jūdas skūpsts” ar Juri Lisneru galvenajā – Oskara Vailda – lomā. Iestudējums, kura pirmizrāde notika 2008.gada 15.februārī, ir režisora Dž.Dž.Džilindžera debija Nacionālajā teātrī, bet aktieris Juris Lisners par Vailda lomu kļuva par 2007./2008.gada sezonas labāko aktieri.

Angļu rakstnieks Oskars Vailds ir viena no pretrunīgākajām un skandalozākajām personībām pasaules kultūras vēsturē – viņš ir pazīstams kā skaisto, bet skumjo un nopietno pasaku autors bērniem, gan kā izsmalcinātu komēdiju rakstnieks, gan kā cilvēks, kas savu sarežģīto dzīvi un attiecības ar cilvēkiem bijis spiests izdzīvot ne tikai uz papīra “Vēstulēs no bezdibeņa”, bet arī reālās tiesas prāvās, kurās aizstāvējies pret apsūdzību netikumībā. Deivids Hērs savā lugā runā par vienu no epizodēm Vailda dzīvē, par attiecībām starp rakstnieku un viņa draugiem lordu Alfrēdu Duglasu un Robertu Rosu.

Iestudējuma radošā komanda: režisors - Dž. Dž. Džilindžers, scenogrāfs - Kristaps Skulte, kostīmu māksliniece - Ilze Vītoliņa, horeogrāfe - Inga Krasovska, gaismu mākslinieks - Mārtiņš Freimanis. Lomās: Oskars Vailds - Juris Lisners, Lords Alfrēds Duglass jeb Bozijs - Uldis Anže, Roberts Ross - Gundars Grasbergs, Arturs Velslijs - Mārtiņš Brūveris, Fībija Keina - Evija Skulte, Sendijs Mofāts - Jānis Skanis, Galileo Maskoni - Jānis Āmanis.

2.decembrī iestudējums būs skatāms Ventspils teātra namā „Jūras vārti” un 22.janvārī Jelgavas Kultūras namā.

17.novembrī plkst.19.00 pēdējo reizi būs iespēja noskatīties Ingas Ābeles smeldzīgo drāmu „Skola”, kuras pirmizrāde notika 2008.gada 17.septembrī. Par Miča lomu aktieris U.Anže ir nominēts „Spēlmaņu nakts” balvai kā Gada aktieris, bet Artura Maskata mūzika izvirzīta nominācija „Gada muzikālās partitūras autors”.

Izrāde, ar kuru tika atklāta teātra jubilejas sezona “Sapnis par Latviju”, piedāvājot kopā ar aktieriem un izrādes veidotājiem doties ceļojumā katram pa savu bērnības pasauli un nonākot atpakaļ skolā. Skolā, kurā kopā mācās tik dažādi bērni ar tik dažādām domām un sapņiem. Viestura Kairiša “Skolā” samanāmas atskaņas kā no seniem laikiem, kad latviešu skola vēl tikai tapa, tā no padomju laika 80. gadu skolas, kas ir šodienas trīsdesmitgadnieku dzīvā atmiņa, tā no šodienas skolas kaut kur Latvijas laukos. Mičim, kura sapnis ir nokļūt Rīgā un izmācīties par ērģelnieku, ikdiena ir daudz skarbāka – viņam jātiek galā gan ar klasesbiedriem, gan skolotājiem un pat ar ģimeni... Kā nepazaudēt savus skolas gadu sapņus un kā iemācīties atrast ceļu to īstenošanai?

Iestudējuma radošā komanda: režisors - Viesturs Kairišs, mūzikas autors Arturs Maskats, scenogrāfe - Ieva Jurjāne, kostīmu māksliniece - Rūta Kuplā, horeogrāfs - Agris Daņiļevičs, gaismu mākslinieks - Toms Zeļģis.Iestudējumā piedalās vokālā grupa COSMOS. Lomās: Mičis - Uldis Anže, dzenis - Mārtiņš Egliens, Pāvuls - Arturs Krūzkops, Čauksts - Ivars Kļavinskis, Janis - Egils Melbārdis, Bīlavu Mare - Daiga Kažociņa, Bille - Dita Lūriņa, Mīle - Inga Misāne, Skolotājs - Jānis Reinis, Māte - Lāsma Kugrēna, Kalējs - Voldemārs Šoriņš, Pūķis - Normunds Laizāns, Līzbete - Ināra Slucka, Mācītājs - Jānis Skanis, Vecāmāte - Astrīda Kairiša, Lagzda - Arno Upenieks.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV