Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Neatkarīgais teātris „Skatuve” Šilleru godinās ar izrādi “Viltus un Mīla”

Anna Eižvertiņa, 10.11.2009. 10:32

10.novembrī visa pasaule svin vācu slavenā dzejnieka un dramaturga 250. dzimšanas dienu. Lai Latvija neatpaliktu no pasaules, neatkarīgais teātris „Skatuve” godinās F. Šilleru ar izrādi „Viltus un Mīla”, kas notiks svētdien, 15. novembrī, plkst. 18.00 un ceturtdien, 19. novembrī, plkst. 19.00.
Neatkarīgais teātris „Skatuve” Šilleru godinās ar izrādi “Viltus un Mīla”

Kāds slavens literatūrkritiķis esot teicis; cilvēks, kurš nepazīst vai kuram nepatīk Frīdriha Šillera daiļrade (lasi – viņa ideālisms), tam sirds esot jau nocietinājusies un viņš esot vecs.

Zinot, ka studenti nav veci un ar nocietinātām sirdīm, ka viņiem maciņš ir gana plāns, teātris “Skatuve” piedāvā studentiem atlaides biļešu iegādei uz izrādi “Viltus un mīla” – uzrādot studenta apliecību, biļetes cena būs tikai 3,00 LVL.

„Viltus un mīlestība” F. Šillers sacerēja 23 gadu vecumā. Atgādinām, ka latviešu teātris sākās ar Jāņa Peitāna latviskotu F. Šillera lugas “Laupītāji” uzvedumu Dikļu muižas Zundu rijā 1818. gadā. Nu jau vairāk kā 50 gadus latviešu skatītājs to nav redzējis.

Lomās: Leonīds Grabovskis, Ģirts Liuziniks, Dainis Sumišķis vai Dzintars Krūmiņš, Zane Vaļicka, Anita Sproģe, Marta Grase, Ance Priede, Jānis Elsts vai Valters Sīlis, Valdis Lūriņš vai Imants Vekmans, Niks Ērglis, Kaspars Zāle un Jānis Vītols.

Režija: Anna Eižvertiņa
Scenogrāfija: Ivars Noviks
Kostīmi: Kristiana Dimitere
Čells: Miķelis Dobičins
Gaismas: Dainis Sumišķis un Sergejs Južkovs
Dekorācijas: Imants Lūriņš

Biļetes cena 5,00 LVL.
Studentiem – 3,00 LVL.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV