Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Izdots Modra Zihmaņa dzejas krājums „Sibīrijas smagais roks” vācu un latviešu valodā

Arita Gutāne, 11.11.2009. 11:38

Latvijas Rakstnieku savienības biedra Modra Zihmaņa biligvālā dzejas grāmata „Sibirischer Hardrock/Sibīrijas smagais roks” klajā nākusi paralēli vācu un latviešu valodā.

Dzejnieks un publicists Modris Zihmanis sarakstījis piecus dzejas krājumus un četras prozas grāmatas. Pirmās iestrādes dzejā tapušas padomju lēģeros un cietumos 20. gadsimta 50. gados. Pirmajos pēckara gados darbojies skolēnu Pretošanās kustībā, tiesāts kara tribunālā uz 25 ieslodzījuma gadiem. Kopš Atmodas sākuma publicējies Latvijas un ārzemju presē, tai skaitā trimdas latviešu avīzē „Laiks”.

Modra Zihmaņa dzejoļus vācu valodā tulkojušas Lāsma un Silvija Ģibietes. Grāmata tapusi sadarbībā ar Liepājas pilsētas pašvaldības Kultūras pārvaldi, Latvijas Rakstnieku savienības Liepājas nodaļu un Liepājas Universitātes Kurzemes Humanitāro institūtu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV