Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Režisoram Alvim Hermanim piešķirta Rīgas domes balva „Gada rīdzinieks 2009”

L.Ivāna, 17.11.2009. 16:14

Rīt, 18. novembrī, Rīgas domes svinīgās sēdes laikā tiks apbalvots „Gada rīdzinieks 2009” – Jaunā Rīgas teātra režisors Alvis Hermanis.
Režisoram Alvim Hermanim piešķirta Rīgas domes balva „Gada rīdzinieks 2009”

„Gada rīdzinieka” kandidātus vērtēja konkursa vērtēšanas komisija, kurā bija iekļauti Rīgas domes pārstāvji, kā arī sabiedrībā pazīstami cilvēki - dzejnieks Jānis Peters, sociologs Arnis Kaktiņš, Rīgas Tehniskās universitātes rektors Ivars Knēts, žurnālisti Ina Oškāja, Viesturs Serdāns. Rīgas domē tika saņemtas 58 anketas, kurās balvai bija izvirzīti 38 kandidāti.

Izvērtējot pieteiktās kandidatūras, komisija, aizklāti balsojot, nolēma Rīgas domes balvu piešķirt Alvim Hermanim.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs: - Žūrijas komisijas viedoklis bija tik vienots, ka man nav ne mazāku šaubu par to, ka Alvis Hermanis patiesi ir Gada rīdzinieks. Arī pats šogad esmu redzējis viņa izrādes, kas iestudētas gan Jaunajā Rīgas teātrī, gan  Maskavā. Kā Rīgas domes vadītājs un kā rīdzinieks esmu patiesi lepns, ka mūsu pilsētā dzīvo un strādā tik talantīgs cilvēks. Paldies Alvim Hermanim par to, ka pateicoties viņam, Rīgas vārds tik skaļi ir izskanējis pasaulē.

Tā kā A.Hermanis pašlaik ir aizņemts darbā Vīnes teātrī „Burgtheater”, Rīgas domes balva svinīgās sēdes laikā tiks pasniegta viņa vecākiem. Svinīgās sēdes sākums plkst. 12.30.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV