Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Keivs izvirzīts “Bad Sex in Fiction” balvai

Baiba Sniķere, 20.11.2009. 15:44

Dziedātājs Niks Keivs, kā arī Bukera balvas („Booker Prize”) literatūrā laureāts Džons Banvils, Filips Rots un Pauls Teroks izvirzīti šā gada balvai par sliktāko mīlas ainu daiļliteratūrā („Bad Sex in Fiction”).
Keivs izvirzīts “Bad Sex in Fiction” balvai

Gadskārtējā balva, ko piešķir ietekmīgais literārais žurnāls “The Literary Review”, uzmanību pievērš bezgaumīgiem un vulgāriem mīlas akta atainojumiem rakstniecībā.

“Godīgi sakot, mēs justos aizskarti, ja viņš nebūtu nominantu starpā, “ laikrakstam “The Guardian” sacīja Keiva pārstāvis. Keivs balvai izvirzīts par savu romānu “The Death of Bunny Munro”.

Balva šogad jau septiņpadsmito gadu tiks pasniegta 30. novembrī. Šīs balvas ieguvēji ir tādi rakstnieki kā Eidrians Entonijs Džils, Sebastians Folkss, Toms Volfs un Melvins Brags. Apbalvojumu radīja žurnālists Oberons Vo, lai pievērstu uzmanību jēlam, bezgaumīgam, nevērīgam un pārmērīgi uzpūstam mīlas aktu atainojumam modernajā daiļliteratūrā un lai šo parādību apkarotu. Balva nav domāta pornogrāfiskas vai īpaši erotiskas literatūras atbalstīšanai, bet gan tās ierobežošanai literārajos romānos.

Šā gada desmit nominantu sarakstā iekļauts arī pazīstamais izraēliešu prozaiķis Amoss Ozs, romānists Džonatans Litels, Saimons van Būjs, Ričards Milvards, Entonijs Kvinns un vienīgā sieviete Sanjida Okonela.

Nominanti:
 
Džons Benvils – “The Infinities”
Niks Keivs – “The Death of Bunny Munro”
Džonatans Litels – “The Kindly Ones”
Ričards Milvards – “Ten Storey Love Song”
Sanjida Okonela – “The Naked Name of Love”
Amoss Ozs – “Rhyming Life and Death”
Entonijs Kvinns – “The Rescue Man”
Filips Rots – “The Humbling”
Pauls Teroks – “A Dead Hand”
Saimons van Būjs – “Love Begins in Winter”

Avots: news.bbc.co.uk

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV