Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Pēc skatītāju pieprasījuma „Mannersache” rādīs arī decembrī

Zane Gruntmane, 24.11.2009. 13:47

Fiziskā teātra izrāde Männersache (Vīru lietas, vācu val.) Rīgā kļuvusi par hītu – četru dejotāju un trīs mūziķu suģestējoši atklātā cīņa pārliecina ar spēcīgo enerģiju un īstu emocionālu lādiņu, kas ierauj skatītāju līdzpārdzīvojumā. Smaidi, ovācijas un applausi nerimstas, interesentu skaits pieaugu un zāle ik izrādi pārpildīta. United Intimacy ar prieku paziņo, ka visiem interesentiem jau no šodienas ir iespēja iegādāties biļetes uz Männersache papildizrādēm 13. un 14. decembrī.
Pēc skatītāju pieprasījuma „Mannersache” rādīs arī decembrī

„Visai izrādei kopumā ir terapeitisks efekts, ārstējoša vīrišķā enerģija, kuras tik bieži trūkst mūsu matriarhālajā sabiedrībā. Īsta lauku diskotēka vārda labākajā nozīmē,” raksta dejas kritiķe Inta Balode.

Mūzikas žurnālists Uldis Rudaks: „Izrāde izraisa asociāciju virknes, kas katram skatītājam noteikti būs citādas, jo ir konkrēta tēma - «stāsts par četriem draugiem, kas vienā vakarā izdzīvo attiecību līkločus - draudzību, vientulību, bailes un smeldzīgu sirsnību...» -, bet tikpat labi to var nezināt.”

Fiziskā teātra izrādi Männersache (Vīru lietas, vācu val.) iestudējis slovēņu horeogrāfs Branko Potočans kopā ar trīs latviešu dejotājiem no Olgas Žitluhinas dejas kompānijas - Dmitriju Gaitjukeviču, Andri Kačanovski, Valēriju Oļehno, kā arī aktieri Aigaru Apini no Valmieras drāmas teātra un trīs mūziķiem - Dāvi Burmeisteru, Jāni Burmeisteru (Tesa), Raiti Ābeli (Soundarcade). Izrādes vizuālā tēla autore Ieva Kauliņa.

Izrāde vēsta par četriem draugiem, kuri viena vakara gaitā izdzīvo savstarpējo attiecību līkločus. Draudzība, vientulība, bailes, uzdrīkstēšanās, mīlestība un suģestējoša atklātība, izmantojot ķermeņa valodu. Šoreiz deju zāle ir satikšanās vieta un cīņas lauks, kur katram dota iespēja iepazīt pašam sevi. Izrādi caurstrāvo smeldzīga sirsnība un enerģijas piesātināta dzīvā mūzika divu ģitāristu un viena bundzinieka izpildījumā.

Izrādes notiks: 13., 14. decembrī, sākums plkst. 19.00

Vieta: Ģertrūdes iela 101 a (ieeja no pagalma)

Biļetes var iegādāties internetā www.bezrindas.lv, rezervēt info [at] unitedintimay.lv vai pirms izrādes

Biļešu cena:  5Ls, ar atlaidi* 3Ls (* atlaide: skolēniem, studentiem, pensionāriem, bezdarbniekiem)

Informācija: www.unitedintimacy.lv, info [at] unitedintimacy.lv

Foto no izrādes:
http://www.unitedintimacy.lv/index.php?1&13&view=cat-browse&categid=39
http://easyget.lv/foto/gallery/2183/
Video: http://www.youtube.com/watch?v=bUArYW9DSM0

Izrāde tapusi ar starptautiskā teātra festivāla Pilsēta (Polija), Valsts kultūrkapitāla fonda un Rīgas Domes, finansiālu atbalstu.Sadarbibas partneri: MAP Latvia, Bezrindas.lv, radio NABA, TVNET, tipogrāfija ULMA, SIA Burti, Easyget, Māksla Plus.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV