Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Nikolā Burjo grāmatas „Attiecību estētika” tulkojuma latviešu valodā prezentācija

Vineta Berga, 26.11.2009. 18:16

25.novembrī ¼ Satori grāmatnīcā, Lācplēša ielā 31, notika Nikolā Burjo (Nicolas Bourriaud) grāmatas „Attiecību estētika” (Esthetique relationnelle) tulkojuma latviešu valodā prezentācija. Šī grāmata ir Laikmetīgās mākslas centra (LMC) LMC Tulkojumu sērijas astotais izdevums, grāmatu no franču valodas tulkojusi Ieva Lapinska, tulkojuma zinātniskā redaktore un pēcvārda autore Ieva Astahovska.
Nikolā Burjo grāmatas „Attiecību estētika” tulkojuma latviešu valodā prezentācija

Galerijas:

Nikolā Burjo (1965) ir ietekmīga personība mūsdienu mākslas pasaulē, mākslas kritiķis un kurators, šogad Londonā notikušās 4. Teita triennāles kurators, bieži citēts autors.

Burjo grāmata ir viens no pirmajiem darbiem, kurā analizēta deviņdesmito gadu māksla, apskatot jaunās mākslas formas un liekot uzsvaru uz attiecībām – gan savstarpēji, gan ar skatītāju. „Mākslas darbs rosina tikšanos un aicina uz satikšanos, vadot pats sava laika struktūru”, tā Nikolā Burjo. Nesen iznācis arī viņa jaunākais darbs „Radikant” (2009, izdevniecība Merve Berlīnē), kurā autors aicina pārdomāt un pārskatīt līdzšinējo „modernā” jēdzienu, veidot to atbilstošu mūsdienu mākslas telpai un tās notikumiem.

„Attiecību estētikas” prezentācija noritēja brīvā, nepiespiestā gaisotnē, visiem domās vēlot labu veselību apslimušajam grāmatas autoram, kura lekciju klausītāji palika nedzirdējuši. Prieku par jauno izdevumu pauda LMC direktore Solvita Krese, kā arī Francijas Kultūras centra Rīgā vadītājs Žans Luī Lepretrs (grāmata izdota ar Francijas Ārlietu ministrijas un FKC Rīgā atbalstu). Tulkotāja atzinās, ka, lasot un tulkojot grāmatu, laikmetīgā māksla viņai kļuvusi tuvāka un saprotamāka, šādu atziņu iegūt viņa aicina arī jūs! 

Foto: Kārlis Bergs

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV