Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Atklāta Sentetjēnas Mākslas un dizaina skolas absolventu darbu izstāde

easyget.lv, 24.04.2007. 14:00

23.aprīlī Latvijas Mākslas akadēmijas aulā atklāja Sentetjēnas Mākslas un dizaina augstskolas absolventu izstādi "Sentetjēna Rīgā". Izstāde apskatāma līdz 8. maijam.
Atklāta Sentetjēnas Mākslas un dizaina skolas absolventu darbu izstāde

Galerijas:

Sentetjēnas mākslas augstskolas un Rīgas sadarbība aizsākās 2000.gadā, kad Francijas skolas pārstāvji pirmo reizi devās iepazīšanās braucienā uz Latviju. Latviete Ginta Vilsone, kas beigusi Sentetjēnas Mākslas augstskolu, veikusi nopietnu darbu, lai sadarbība īstenotos. 2004.gadā viņa pārliecināja savus tautiešus piedalīties 3.Starptautiskajā Dizaina biennālē Sentetjēnā.


2004.gadā Latvijas vēstnieks Francijā Rolands Lappuķe un Sentetjēnas mērs Mišels Tioljērs vienojās par izstāžu un kultūras apmaiņas projektiem. Festivāla Pārsteidzošā Latvija laikā 2005.gadā Latvijas Mākslas akadēmija prezentēja mākslas, dizaina un modes izstādi Sentetjēnas mākslas galerijā La Serre.

2007.gada aprīlī pienākusi kārta Sentetjēnai izstādīt savu mākslinieku darbus Latvijas Mākslas akadēmijā festivāla Francijas pavasaris ietvaros.

Izstādē aplūkojami mūsdienu franču mākslinieciskie izpausmes veidi fotogrāfijās, zīmējumos, digitālās instalācijās, dizaina projektos – mēbelēs, priekšmetos, kā arī darbnīcās, kas tika rīkotas Sentetjēnas 5. Starptautiskajai Dizaina biennālei 2006.gadā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV