Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Atklās izstādi "Novembris Liktenis"

Katrīna Teivāne, 30.11.2009. 13:05

Šodien plkst. 18:00 galerijā "Slazds" tiks atklāta izstāde "Novembris Liktenis". Izstādes atklāšanā uzstāsies eksperimentāla doom/death metal mūzikas grupa "Frailty".
Atklās izstādi "Novembris Liktenis"

“Tumšā māksla” ir 20.gs. produkts. Dažkārt to dēvē par “gotisko”, “metafizisko”, vai “nemiera mākslu”; tā ir ļoti tehniska no formālā, bet intraverta – no garīgā, vai intelektuālā viedokļa lūkojoties. Vai tā ir subkultūra, citiem vārdiem – mazākuma, garīgo meklētāju, vai vienkārši – šizofrēniķu pašizpausme? Nē – modernās skaidrojošās vārdnīcas teiks, ka “Tumšā māksla” (Dark art) ir meinstrīms, jeb galvenais virziens visās vizuālās mākslās. Tas nozīmē, ka „Tumšās mākslas” elementus atrodam kino, reklāmā, dizainā.

“Tumšās mākslas” laboratoriju novembra beigās atver galerija “Slazds” ar šajā žanrā strādājošo mākslinieku priekšnesumu. Latvijas mākslas galerijās šis virziens ir pārstāvēts ar atsevišķiem darbiem; taču vienuviet izstāde Latvijā tiek rīkota pirmo reizi.

Oktobra-Novembra mēneši baltu un indoeiropiešu tradīcijā ir veļu laiks, proti, laiks, kad atceras mirušos, tas ir laiks introspekcijai, citiem vārdiem – reize, kad jālūkojas vairāk sevī, nevis tajā, kas visapkārt. Galerija „Slazds” Jums piedāvā šādu iespēju.

Izstādē piedalās: Jana Brike, Nele Zirnīte, Elizabete Melbārzde, Kalvis Zālītis, Andrejs Kostromins, Serge Sunne, Inga Jurova, un citi.

Izstādes atklāšanā piedalīsies grupa "Frailty". “Frailty” ir eksperimentāla doom/death metal mūzikas grupa no Latvijas. Grupas darbība sākās 2003. gadā. Kopš tā laika ir mainījies grupas muzikālais skanējums - no death metal uz doom/death ar smagu funeral doom skaņu. Rezultātā grupas mūzika ir melodiska, brutāla un skaidra izmisuma pilna. 2007. gadā Frailty uzstājas Metalshow open air festivālā. 2008. gadā - Lietuvā, kā iesildītāji itāļu gothic metal grupai Novembre un koncertē kā galvenā grupa Doomsday festivālā Krievijā.

Frailty ir uzstājusies kopā ar tādām grupām kā Soundarcade (Latvija), Heaven Grey (Latvija), Esoteric (Lielbritānija), Worship (Vācija), Swallow The Sun (Somija) un Comatose Vigil (Krievija). 2008. gadā sadarbībā ar Krievijas mūzikas izdevniecību Solitude Productions tiek izlaists grupas otrais albums Lost Lifeless Lights, kura prezentācija notika Maskavā, starptautiska doom metal mūzikas festivāla ietvaros.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV