Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Klajā nākusi grāmata “Stāsti: Prozas lasījumi klātienē un neklātienē 2008-2009”

Marika Papēde, 01.12.2009. 10:33

Izdevniecība "Dienas Grāmata" laidusi klajā Ikgadējo latviešu jaunākās prozas izlasi "Stāsti. Prozas lasījumi klātienē un neklātienē 2008-2009", kurā apkopoti 13 autoru darbi.
Klajā nākusi grāmata “Stāsti: Prozas lasījumi klātienē un neklātienē 2008-2009”

Rakstnieki ir vērīga un čakla suga, gluži kā kamenes un skudras, turklāt gatavi nostāties aci pret aci ar lasītāju vismaz reizi gadā, tā padarot decembri par tūristu sezonu literatūras baudītājiem.

Šī stāstu izlase, tāpat kā citas līdzīgas, ir īpaša. Izlases formula ir 2008.—2009. gada raksturīgākie, iezīmīgākie, interesantākie. Šeit valdošā vārda mākslas maģija iedarbojas gluži kā ikkatra jauna pasaka par pasaules radīšanu, brigām vai zvaigznēm un, no stāsta uz stāstu kopā saplūzdama, lasītāju kā Odiseju ved pie neizbēgamā jautājuma — un tālāk?

Latviešu jaunākās prozas izlase “Stāsti: prozas lasījumi klātienē un neklātienē” šā gada laidienā ietver trīspadsmit autoru stāstus: Inga Ābele, Pauls Bankovskis, Guntis Berelis, Māris Bērziņš, Jānis Einfelds, Zelma Kuprijanova, Ilze Ķīķere, Andra Manfelde, Ineta Meimane, Ilmārs Šlāpins, Edvīns Tauriņš, Juris Zvirgzdiņš, Inga Žolude.

Vāka dizains: Jānis Esītis, www.esitis.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV