Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Klajā nākusi romantiska bilžu grāmata ar noslēpumu - "Karalis Ezis"

Alīse Nīgale, 01.12.2009. 17:59

Skaistā mākslinieces Laimas Eglītes zīmētā bilžu grāmata, ko laiž klajā izdevniecība “Liels un mazs”, stāsta par meža karaļvalsti, kur troņi rotāti brūkleņu dārgakmeņiem, bet rudenīgās peļķes šķērso sarkanu lapu burinieki. Ineses Zanderes dzejolī karalis Ezis, iemiegot ziemas miegā, sapņo par pasakainajām meža skaistulēm. Pie kuras viņš dosies precībās, kad pavasarī pamodīsies? Bērni var minēt dzejoļmīklas par Ezi, Zalkšu valdnieci, Peļu princesi un Ķirzaku bārenīti, meklēt greznajos zīmējumos paslēptos atminējuma burtiņus un prātot, kuru gan iemīlēs karalis. Pie kuras viņš sūtīs pavasara bruņiniekus? Līdz pavasarim tas paliek noslēpums...
Klajā nākusi romantiska bilžu grāmata ar noslēpumu - "Karalis Ezis"

Grāmatu un mūzikas ierakstu gadatirgū Spīķeru koncertzālē 5. decembrī pulksten 11.00  visi laipni aicināti uz grāmatas atvēršanas svētkiem. Sapņaino dzejoli par meža karali un trim skaistajām līgavām bērniem lasīs pati autore, bet rudenīgā, sniegotā un pavasarīgā meža ainās palīdzēs iejusties mūziķis Jēkabs Nīmanis. Kad būs atminētas arī Ineses Zanderes uzdotās dzejoļmīklas, minēsim un paši izdomāsim dažādas mīklas par meža iemītniekiem!

Grāmata izdota ar Rīgas Domes finansiālu atbalstu.

Savukārt pulksten 12.00 gadatirgū notiks  vēl viens pasākums ģimenēm ar bērniem –  svinīgi tiks atvērts mūzikas izdevniecības Upe tuviem un tāliem sadarbībā ar Liepājas Simfonisko orķestri izdotais Sergeja Prokofjeva simfoniskās pasakas Pēterītis un vilks ieraksts.

Spīķeru koncertzāles adrese: Maskavas iela 4, korpuss 1, pretim Rīgas Centrāltirgus Zivju paviljonam, ieeja no Daugavas puses.

Gadatirgū  ar atlaidēm būs iespējams iegādāties grāmatas no vairāk kā 10 izdevējiem, kā arī mūzikas ierakstus un koncertu biļetes par izdevīgām cenām. Apmeklētāju  labsajūtai būs arī muzikāli priekšnesumi, animācijas filmas bērniem, karstvīns, piparkūkas un citi gardumi.  Būs pieejami arī dāvanu iesaiņošanas pakalpojumi.

Grāmatu un mūzikas ierakstu gadatirgus Spīķeru koncertzālē norisināsies 5. un 6. decembrī no pulksten 10.00 līdz 19.00.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV