Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

LTV1 Ziemassvētku laikā iepriecinās ikvienu

Ieviņa Ancena, 09.12.2009. 13:35

LTV1 Ziemassvētku nedēļā piedāvās īpašu programmu, kurā ietverti gan jauni koncerti un krāšņi šovi, gan labdarības akcija, gan aizraujošas filmas visai ģimenei.
LTV1 Ziemassvētku laikā iepriecinās ikvienu

„Šodien, kad Latvijas iedzīvotājus māc neziņa par rītdienu un daudzi zaudējuši optimismu, Latvijas Televīzija skatītājiem piedāvā raidījumus, kuros netrūkst pozitīva un gaiša skata uz dzīvi. Esam raduši iespēju skatītājus iepriecināt ar brīnišķīgu Ziemassvētku programmu veselas nedēļas garumā,” uzsver LTV1 direktore Baiba Šmite.

Labdarības akcija „Nepaej garām!”
Gatavošanos Ziemassvētkiem aizsāks Latvijas Televīzijas un Latvijas Bērnu fonda rīkotā Ziemassvētku labdarības akcija „Nepaej garām”. No plkst. 11:15 visas dienas garumā tiešraidē no Rīgas Latviešu biedrības nama tā būs skatāma sestdien, 19. decembrī.
Akcijas mērķis – veicināt sabiedrības iejūtību un atbalstu bērniem un ģimenēm, kam Latvijā šodien klājas visgrūtāk. Labdarības akcija ietvers trīs atbalsta mērķus, aicinot skatītājus ziedot līdzekļus vardarbībā cietušo bērnu rehabilitācijai, audžuģimeņu atbalstam un bērnu invalīdu nometņu organizēšanai. Akcijas laikā skanēs arī koncerts, kurā piedalīsies LTV akcijas „Palīdzēsim talantam!” laikā atbalstu guvušie jaunie mūziķi un bērnu mūzikas kolektīvi.
Tāpat RLB no agra rīta līdz pat vēlam vakaram darbosies radošās darbnīcas, kuras vadīs mākslinieks Jānis Anmanis, pavārmākslas burvis Mārtiņš Rītiņš, burvju mākslinieku Pecolli ģimene.
Savukārt LTV1 studijā darbosies tālrunis, pa kuru ikviens skatītājs varēs informēt par aktuālākajām problēmām akcijā minēto programmu kontekstā.
Vakara noslēgumā skatītājus un akcijas dalībniekus iepriecinās koncerts, kurā ievērojami mūziķi uzstāsies kopā ar saviem bērniem.
Akcijas „Nepaej garām!” vadītāji būs skatītāju iemīļotie LTV žurnālisti – Aija Kinca un Uģis Joksts.

Reliģiskās tiešraides

Tikai LTV1 ēterā Ziemassvētku vakarā, 24. decembrī, gaidāmas reliģiskās tiešraides: plkst. 18:15 – Ziemassvētku Dievkalpojums, plkst. 19:45 – bīskapu apsveikumi Ziemassvētkos. Tradicionāli skatītāji varēs sekot līdzi arī tiešraidēm no Vatikāna: 24. decembrī plkst. 00:55 – Ganu Sv. Misei, bet piektdien, 25. decembrī, plkst. 12:55 – Romas pāvesta Ziemassvētku uzrunai „Urbi et Orbi” („Pilsētai un pasaulei”).

Pasākumi

Otrdien, 22. decembrī, no plkst. 18:30 tiešraidē sekosim Latvijas Nacionālās operas 90. jubilejas norisei! Arī šoreiz LTV1 sagādās iespēju vērot ne tikai pašu jubilejas ceremoniju, bet ar Latvijas Televīzijas radošās komandas starpniecību ielūkoties arī operteātra aizkulisēs, kas ir daudz noslēpumainākas un vilinošākas par to, kas notiek uz izgaismotās skatuves,
Koncertā piedalīsies LNO operas un baleta solisti, orķestris, koris, kā arī īpašie viesi - Raimonds Pauls, Inese Galante, Irēne Teorina, Inga Kalna, Irena Milkevičūte, Kristīne Opolais, Marina Rebeka, Asmika Grigorjana, Pritija Jende, Aleksandrs Antoņenko, Egils Siliņš, Pāvels Černohs, Ains Angers. Koncerta programmā: ārijas un ansambļi no Riharda Vāgnera, Riharda Štrausa, Jāņa Mediņa, Šarla Guno, Džuzepes Verdi, Džakomo Pučīni, Volfganga Amadeja Mocarta, Leo Delība, Vinčenco Bellīni un Gaetano Doniceti operām, fragmenti no baletiem "Bahčisarajas strūklaka", "Tango plus", "Gulbju ezers", "Riekstkodis", "Korsārs", "Anna Kareņina", "Bīstamie sakari", "Smilšuvīrs" un Grand Pas de Deux, kā arī Raimonda Paula mūzika Artura Maskata aranžējumā. Pie diriģenta pults stāsies - Mariss Jansons, Aleksandrs Viļumanis, Modests Pitrens, Farhads Stade, Mārtiņš Ozoliņš, Normunds Vaicis.
Ziemassvētku priekšvakarā – trešdien, 23. decembrī, plkst. 21:15 LTV1 ēterā skatītāji varēs vērot „Latvijas gada balvu sportā – 2009”.
Svinīgā Latvijas Gada balvas sportā pasniegšanas ceremonija notiks jau piekto reizi. Šoreiz balvas pasniegšanas ceremonija 13 sporta nominācijās risināsies Sapņu fabrikā mazliet intīmākā atmosfērā, nekā līdz šim, tomēr saglabās notikuma nozīmīgumu. Tajā tiks sumināti Latvijas labākie sportisti, treneri, komandas, kas 2009. gadā uzrādījuši labākos sportiskos rezultātus un līdzjutējiem snieguši pozitīvas emocijas.
       
Koncerti

Piektdien, 25. decembrī, plkst. 19:00 LTV1 piedāvās koncertu „Nāc līdzās Ziemassvētkos!”.
Koncertā piedalīsies bērni ar īpašām vajadzībām – festivāla „Nāc līdzās!” laureāti kopā ar sabiedrībā pazīstamiem un iemīļotiem profesionāliem skatuves māksliniekiem - Sergeju Jēgeru, Kristīni Gailīti, Kristīni Zadovsku, Armandu Siliņu, komponistu Jāni Lūsēnu, dziedātāju Ievu Akurāteri, Aivaru Hermani, Gunāru Kalniņu, Rēziju Kalniņu, Zigfrīdu Muktupāvelu, Oskaru un Raimondu Petrauskiem, grupu Melo M, Ievu Kerēvicu un citiem.


Savukārt Otrajos Ziemassvētkos – sestdien, 26. decembrī, plkst. 22:50 klasiskas vērtības varēs gūt koncertā „VESTARDS ŠIMKUS. SINFONIETTA RĪGA. VĪNES KLASIKA”. Ieraksts, kas tapis šī gada novembra nogalē Rundāles pilī, būs patiesi grezns un kā radīts ziemas vakaram sveču gaismā...
Koncertā izskanēs V.A.Mocarta uvertīra operai „Figaro kāzas”, kura lieliski raksturo to ņudzošo gaisotni, kas ietverta operas libreta pamatā esošās Bomaršē lugas nosaukumā „Trakā diena”.
Savukārt J.Haidna opera „Vientuļā sala”, kas komponēta firstam Esterhāzi par prieku, kad lielā cieņā bija itāļu opera un vācu marionešu teātris. Koncertā skanēs operas uvertīra.
Un – klasicisma ideju spožs apliecinājums ir L. van Bēthovena Piektais klavierkoncerts, kas veltīts erchercogam Rūdolfam. Par spīti izdevēju vēlmei uzstiept virsrakstu „Imperators”, pats Bēthovens vēlējās, lai Piekto koncertu sauktu vienkārši – Grand Concerto.
Un tas viss – lieliskā orķestra „Sinfonietta Rīga”, diriģenta Normunda Šnē un pianista Vestarda Šimkus apbrīnojamā interpretācijā.

Svētdien, 27. decembrī, plkst. 21:25 – šovs „Vecīši nāk!”
Ziemassvētku hitparāde „VECĪŠI NĀK” ir stāsts par kādu virsdiriģentu, kurš kopā ar savu uzticīgo Rūdolfu orķestri nolēmis izveidot dziedošo Ziemassvētku vecīšu kori. Uz finālatlases kārtu virsdiriģents vecīšus lūdzis ierasties savai noskaņai atbilstošā izskatā. Lai gan visi vecīši ir lieliski dziedātāji, virsdiriģenta izbrīnam, šausmām un pārsteigumiem konkursa atlases gaitā nav robežu. Neviens īsti nezina, bet māc bažas, ka kopā ar dziedošajiem vecīšiem uz kora atlasi grasās ierasties arī veču kompānijai pavisam nepiederoša persona - noslēpumainā Sniegbaltīte....
Vai pasaulē pirmo Ziemassvētku vecīšu kori izveidot izdosies, varēs uzzināt Lielajā Ģildē - muzikāli izklaidējošā Ziemassvētku koncertā–parādē kopā ar NORMUNDU RUTULI, JĀNI STĪBELI, INTARU BUSULI, MĀRTIŅU FREIMANI, IVO FOMINU, ANDRI ĒRGLI, LAURI REINIKU, ATI AUZĀNU, ŽORŽU SIKSNU, NAURI PUNTULI, NORMUNDU PAUNIŅU, GUNTI VEITU, NORMUNDU ĶIETI, DAINI PORGANTU, KAŽU, KASPARU ANTESU, DAINI SKUTELI un virsdiriģentu INTARU REŠETINU.

Stings Ziemassvētkos
Piektdien, 25. decembrī, plkst. 14:50 - LTV1 pirmizrāde dokumentālajai filmai „Stings: Ziemas nakts”.
Dokumentālā filma "Stings: Ziemas nakts" parāda skatītājiem koncerta tapšanas procesu, sākot no albuma ierakstīšanas Stinga Itālijas lauku mājās, līdz pat mēģinājumiem Durhemas Katedrālē. Filmas gaitā Stings gremdējas bērnības atmiņās, sastopas ar vecajiem draugiem un grupas biedriem un apmainās stāstiem par sen pagājušajiem laikiem.
Savukārt vakarā, plkst. 21:10 – koncerts „Stings. Ziemassvētku koncerts” (Sting – A Winter’s Night Live From Durham Cathedral, 2009).
Pirms koncerta Stings uzrunā klausītājus, atzīstoties, ka te viņš jūtas kā sevi no jauna atradis, tā viņam ir atgriešanās mājās. Īpaši šajā laikā – ziemā, Ziemassvētku laikā, kas ir ģimeniskuma laiks, pārdomu laiks. Stāstot par koncerta repertuāru viņš nosauc gan tautas mūziku, gan baznīcas dziesmas.
Dziesmas tematiski saista ziemas nakts tēls, tāpat roze kā metafora, ir arī dziesmas, kas atklāj 16. gadsimta mūziku un tās saknes Vācijā. Stings pastāsta arī, kāpēc vēlējies iekļaut repertuārā dziesmu par jauno jūrnieku, kas Ziemassvētku naktī pēc kuģa avārijas cīnās par dzīvību un ierauga, ka viņš ir krastā pie savām dzimtajām mājām... Koncertā Stings atskaņo arī savu dziesmu “Ghost Story”. Pateicības vārdi veltīti visiem, kas piedalījušies koncertā.

Filmas

Ziemassvētku laikā LTV1 parūpējusies arī par aizraujošu mākslas filmu izlasi.
Svētdien, 20. decembrī, plkst. 19:00 – jautra un pārpratumiem pilna ģimenes komēdija „Ziemassvētku vecītis meklē līgavu”. 25. decembrī –„Izglābtie Ziemassvētki”, 26. decembrī – „Ziemassvētku kartīte”, 27. decembrī – „Magorija kunga brīnumu veikals”, bet 27. decembrī – „Divi Ziemassvētku suņi”.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV