Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Atklāj savu Rīgu!

easyget.lv, 25.04.2007. 11:10

28.aprīlī Rīga uzsāk tūrisma sezonu ar pasākumu programmu "Atklāj savu Rīgu". Rīgas Tūrisma koordinācijas un informācijas centrs kopā ar ieinteresētajām organizācijām šogad piedāvā pilsētniekiem un Rīgas viesiem no tradicionālajiem tūrisma maršrutiem nomaļākas, mazāk zināmas apskates vietas , kā arī aktivitātes ģimenēm ar bērniem.
Atklāj savu Rīgu!
Pasākumus atklās plkst. 12 Rātslaukumā, kam sekos ekskursija - gājiens pa Muzeju un galeriju kvartālu Vecrīgā, kur cieši viens pie otra izvietojušies: Latvijas Fotogrāfijas muzejs, Latvijas Sporta muzejs, Rīgas Kinomuzejs, Latvijas Tautas Frontes muzejs, Mākslas galerijas M6, Daugava un klubs Četri balti krekli. Katrs no tiem ir sarūpējis apmeklētājiem īpašu programmu no 12.00 līdz 18.00

Latvijas Fotogrāfijas muzejs ēkas iekšpagalmā katru stundu demonstrēs virtuālo ekspozīciju seansus, būs iespēja aplūkot muzeja krājuma nepublicēto attēlu kolekcijas un dzirdēt nepārbaudītus stāstus un leģendas par pilsētu.
Latvijas Sporta muzejs ir iecerējis aktivitātes visu paaudžu pārstāvjiem: Bērnu rītā – galda hokejs, Studentu stundā – novuss un alpīnisms uz mākslīgās klinšu sienas, bet Prāta pēcpusdienā – šahs.
Rīgas Kinomuzejs kinobaudītājus iepazīstinās ar izstādi “Rolanda Kalniņa aizliegtais laiks” , notiks viņa filmu "Akmens un šķembas" un "Četri balti krekli" demonstrācija, bet 12.00-14.00 būs latviešu animācijas filmu izlase bērniem.
Latvijas Tautas frontes muzejā tiks demonstrētas muzejā pieejamās kinohronikas par Rīgu dažādu sabiedriski politisku norišu un laiku kontekstā. Gan pieaugušie, gan bērni varēs radoši izpausties vēlējumos „Es savai pilsētai!”, kas kā vienots veltījums Rīgai tiks apkopoti vienotā izstādē!

Atraktīvas norises mazajiem gaidāmas Jaunavu ielā zem Rīgas domes ēkas, iebraucot izdomātā Rīgas tunelī kopā ar mazo tvaika lokomotīvi Marisu: KRĀSAINAJĀ vagonā kopā ar Marisas krustmāti Diānu bērni varēs lasīt, rakstīt un zīmēt. DĀVANU vagonā krustmāte Kristiāna palīdzēs iegādāties suvenīrus, FANTĀZIJAS vagonā kopā ar konduktoru Ēriku gaida neticams, brīnumu pilns ceļojums apkārt pasaulei..., bet varbūt uz Putniņu zemi, Trako purvu, Cāļu zemi un Lidojošo ziloņu zemi?

Pa to laiku Rātslaukumā norisināsies interaktīva viktorīna, kuru atrisināt būs iespējams tikai apmeklējot visus iesaistītos muzejus un meklējot atbildes to ekspozīcijās. Veiklākie un atjautīgākie saņems balvas.
Melngalvju nama vēsturiskajos pagrabos un galerijā būs apskatāma Rīgas Skolēnu pils radošās iztēles skolas "Palete" audzēkņu darbu izstāde, bet Latviešu zālē keramika un porcelāns no Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja krājuma. No 11.00 līdz 18.00 ekskursijas gida pavadībā.

Velotūristi savukārt aicināti pulcēties 12.00 Rātslaukumā, lai dotos maršrutā iepazīt Pārdaugavu. Maršrutā iekļauts arī Andrejsalas Latvijas Naivās mākslas muzejs, kas uzsāk sezonu ar jauno Rīgas un Latvijas novadu naivās mākslas meistaru darbu ekspozīciju. 14.00 mākslas zinātnieks A.Leitis interesentus iepazīstinās ar muzeja kolekciju.
Tie, kas dod priekšroku autobusu ekskursijām, varēs pulcēties 12.00 pie Strēlnieku pieminekļa uz Rīgas apskates ekskursiju ar autobusu gida pavadībā.


» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV