Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Izrāde "Benjamiņa. Kā dzīvot modernam cilvēkam" atgriežas Benjamiņas namā

Laila Baumane, 11.01.2010. 14:15

2010. gadā gan Rīgā, gan skaistākajās Latvijas muižās un pilīs atkal varēs sastapt Latvijas pirmās brīvvalsts nekronēto preses karalieni Emīliju Benjamiņu aktrises Indras Burkovskas tēlojumā.

Izrādes scenārija autore un režisore ir Baņuta Rubesa.

Izrādes Benjamiņas namā jeb viesnīcā "Europa Royale", Kr.Barona 12 - 12., 14. un 17. janvārī un 17., 18., un 21. februārī.

Izrādes Mālpils muižā, Mālpils, Pils iela 6 - 30.janvārī plkst. 14:00 un 18:00.

Izrāde ir stāsts par vienu no Latvijas pirmās brīvvalsts ietekmīgākajām sievietēm, uzņēmēju Emīliju Benjamiņu. Tā stāsta par avīžu pārdevēju, kura kļuva par Latvijas pirmo lēdiju. Par sievieti, kas ar avīzēm, reklāmām, romāniem un modi uzbūvēja sev karaļvalsti Latvijā. Tas ir stāsts par mīlestību un varu, no revolūcijas līdz diktatūrām.

Baņuta Rubesa: "Par preses magnāti Benjamiņu varētu uzņemt veselu seriālu, tāpēc, pētot vēstures materiālus, izrādei izvēlēti tikai paši nozīmīgākie Emīlijas dzīves notikumi."

Izrādes nepiespiesto gaisotni rada aktrise Indra Burkovska. Tēla pārliecinoša iedzīvināšana izdevusies, jo arī pati aktrise ieguldījusi lielu darbu izrādes gatavošanā. "Veidojot izrādi, mēs negājām ierasto ceļu, kad aktieris mācās jau gatavu lugas tekstu. Izrādi ar režisori veidojām etīžu formā, kopīgi meklējot tās lietas, notikumus, frāzes un nianses, kas palīdz izjust un atklāt Benjamiņas personību," saka I.Burkovska.

Uzveduma apakšvirsrakts ir "Izrāde ar mūziku un pastaigu", tai ir trīs daļas, kas notiek dažādās telpās - skatītājiem ir iespēja iejusties diametrāli pretējās noskaņās - no pamestas telpas aukstā tukšuma līdz greznai pieņemšanai pie Emīlijas Benjamiņas, kur skan dzīvā mūzika. "Benjamiņa. Kā dzīvot modernam cilvēkam" līdzinās brīvai improvizācijai, kurā skatītājs ir iesaistīts interesantā dialogā, ļaujot viņam it kā nejauši kļūt par līdzdarbojošos personāžu. Izrāde ir izzinošs notikums un reizē brīnišķīga atpūta.

Vairāk par izrādi - www.benjamina.lv.

Biļetes uz izrādēm pieejamas visās Biļešu Servisa tirdzniecības vietās

vai pie producenta, rakstot uz info@benjamina.lv vai zvanot 29470103.

Nāc kopā ar vismaz sešiem draugiem un izvēlies biļetes par zemāku cenu.

Uzņēmumiem vai citām interesentu grupām 45 - 50 cilvēku sastāvā Benjamiņas namā varam piedāvāt grupas vai korporatīvās izrādes vakaru.

Biļetes cena vienam cilvēkam Ls 12. Ir iespējams veikt samaksu ar pārskaitīju vai kā ziedojumu, jo Mūzikas un mākslas atbalsta fondam ir sabiedriskā labuma organizācijas statuss.

Pirms vai pēc šādas izrādes ir iespējam 1 st gara ekskursija pa ēku un speciāls ēdienkartes piedāvājums no restorāna "Benjamiņš".

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV