Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Latviski iznākusi Annelijas Rufusas dziļā un aizraujošā grāmata par vienpašiem −„Ballīte vienam”

Ilona Liedeskalniņa, 15.01.2010. 09:25

Amerikāņu autore Annelija Rufusa iedziļinās izplatītā parādībā − vienpatībā. Tā dažādos veidos attiecas uz itin visiem cilvēkiem, taču līdz šim savādā kārtā ir maz pētīta un atklāta. Vienpatību pat bieži sajauc ar vientulību. Annelija Rufusa ļoti tieši un pamatīgi izskaidro šīs parādības būtību un atklāj tās dažādos aspektus.
Latviski iznākusi Annelijas Rufusas  dziļā un aizraujošā grāmata par vienpašiem −„Ballīte vienam”

Vecāki un audzinātāji bieži visiem spēkiem pūlas iesaistīt rotaļās bērnus, kuri  ar prieku spēlējas vieni. Daudzi domā, ka viņu radinieki, kuri svētkos neiet ciemos un neaicina viesus,  grimst depresijā. Tos, kuri izvairās no kārtējās  kafijošanas vai tērzēšanas uz sliekšņa, kolēģi un kaimiņi uzskata par iedomīgiem. Žurnālisti vārdu „vienpatis” kriminālziņās bieži automātiski ievieto  negatīvu raksturojumu virknē.

Patiesībā vienpatis gluži vienkārši ir cilvēks, kurš vienatnē jūtas labi. Un tā ir dabas dota īpašība.

Annelija Rufusa nopietni un reizē asprātīgi atklāj tēmu, kas attiecas gan uz vienpašiem, gan  nevienpašiem.

Tiem, kuri kopš bērnības jutušies vainīgi par to, ka spēj just dzīves garšu, sarīkojot ballīti vienam −  sev  −, šī grāmata ļaus atviegloti uzelpot.

Tiem, kuri raizējas, ka savus bērnus, radus, draugus vai kolēģus nu nekā nespēj padarīt  sabiedriskākus, šis apcerējums liks viņus saprast un nomierināties.

Tiem, kas baidās no katra, kurš tiecas prom no bara, pūļa, pulka, Annelija Rufusa liks nokaunēties un iedziļināties cilvēka dabā.

Šī ir aizraujoša dzīves mācību grāmata visiem, un tīrais brīnums, ka tā izlasāma tikai tagad.
 
Īpaši vērtīgi ar to iepazīties ir vecākiem, audzinātājiem, radošo profesiju pārstāvjiem, psihologiem, psihiatriem, pusaudžiem, jauniešiem, sociologiem, filozofiem.

Grāmata izdota apgādā „Lietusdārzs”. No angļu valodas tulkojusi Dace Vanaga.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV