Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Latvijas Dabas muzejs aicina piedalīties fotokonkursā "Mans putns"

Lāsma Vagoliņa, 25.01.2010. 12:27

Latvijas Dabas muzejs aicina visus gatavoties putnu dienām, kas sāksies ar muzeja speciālistu fotokonkursa "Mans putns" izsludināšanu. Konkursā aicināti piedalīties dabas mīļi un vērotāji, kam patīk fotografēt un atrasties dabā, bet kuri nav profesionāli fotogrāfi. Savus darbus jāsūta uz Dabas muzeju līdz 2010. gada 28.februārim.

Konkursa mērķis ir popularizēt sabiedrībā izpratni par putnu daudzveidību, aizsardzību un sugu unikalitāti. Labākie no iesūtītajiem darbiem martā būs aplūkojami foto izstādē "Mans putns".

Fotokonkursā var piedalīties ikviens interesents ar savām oriģinālfotogrāfijām, kas atbilst konkursa nolikumam. Konkursam viens dalībnieks var iesniegt ne vairāk kā divas fotogrāfijas, kas paliks Dabas muzeja īpašumā.

Iesūtītās fotogrāfijas tiks vērtētas četrās vecuma grupās - bērni (līdz 19 gadiem), jaunieši (15 -25 gadi), pieaugušie (vecāki par 26 - 50 gadiem) un seniori (vecāki par 50 gadiem).

Fotogrāfijām jāpopularizē sabiedrībā izpratne par putnu daudzveidību, aizsardzību un sugu unikalitāti. Tās vērtējot, tiks ņemts vērā darba sarežģītības līmenis (mākslinieciskais izpildījums, fotografētā objekta unikalitāte), fotogrāfijā iemūžinātā brīža unikalitāte dabā un fotogrāfijas nosaukuma oriģinalitāte.

Kā jau katru gadu, konkursu vērtēs Latvijas Dabas muzeja speciālisti un profesionāli fotogrāfi. Konkursu atbalsta Dabas aizsardzības pārvalde un Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs.

Ar pilnu fotokonkursa nolikumu var iepazīties Latvijas Dabas muzeja mājas lapā www.dabasmuzejs.gov.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV