Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Jūrmalas teātrī tiks demonstrēta luga „Rudens sonāte” pēc Ingmāra Bergmana filmas motīviem

Kristaps Liepiņš, 26.01.2010. 13:27

7. februārī plkst. 16:00 Jūrmalas teātrī tiks demonstrēts Latvijas Kultūras koledžas studentes Sanitas Jonānes diplomdarbs režijā „Rudens sonāte” pēc Ingmāra Bergmana tāda paša nosaukuma filmas motīviem.
Jūrmalas teātrī tiks demonstrēta luga „Rudens sonāte” pēc Ingmāra Bergmana filmas motīviem

„Ir jāmācās dzīvot, un es pārbaudu sevi katru dienu. Pats ļaunākais – es nezinu, kas es esmu, es meklēju atbildi pēctecībā. Bet, ja kaut viens varētu mani iemīlēt tādu, kāda es esmu, es beidzot uzdrīkstētos ieskatīties sev acīs.”
/Eva Andergasta/

Izrādē „Rudens Sonāte” ir emocionāli spēcīgs stāsts par atšķirīgām sieviešu iekšējām pasaulēm - mātes un meitas, un to neveiksmīgiem meklējumiem pēc savstarpējas sapratnes un mīlestības.

Izrādes "Rudens sonate" pamatā ir Ingmara Bergmana 1978. gada filma ar tādu pašu nosaukumu "Rudens sonāte". Izrādes „Rudens Sonāte” pamatā ir stāsts par  izcilo pianisti Šarloti Andergastu, kura ir nevērīgi audzinājusi savas meitas un atstājusi novārtā, neapciemojot septiņus gadus. Meitas aizvainojums par mātes egocentrismu, liek izteikt gadiem krājušos naidu, kas izmaina mātes un meitas attiecības neatgriezeniski uz visiem laikiem.

Lugas autors Ingmars Bergmans (1918– 2007) ir visatzītākais un apbalvotākais zviedru kinorežisors. Kā filmu režisors vislielākos starptautiskos panākumus viņš guva ar autobiogrāfisko darbu „Fannija un Aleksandrs” (1983), kas saņēma Oskaru kā labākā ārzemju filma. Slavenākie Ingmara Bergmana darbi - „Laulības dzīves ainas”, „Persona”, „Intīmās grēksūdzes” (1996) „ Vasaras nakts smaidi” (1955), „ Rudens Sonāte” (1978).  

Izrādē piedalās Jurmalas teātra aktrises – Jana Ļisova, Aija Treimane.

Ieejas maksa 1,50 Ls.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV