Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

LTV7 piedāvās Māra Oltes veidoto ceļojumu filmu „Ceļojums bez robežām: Kazahstāna”

Ieviņa Ancena, 26.01.2010. 16:14 | komentāri (1)

LTV7 dokumentālo filmu ciklā „Ceļā ar kameru” svētdien, 7. februārī, plkst. 19:25 būs skatāma režisora Andra Miziša, operatora Agra Birzuļa un dabas pētnieka Māra Oltes veidotā filma „Ceļojums bez robežām: Kazahstāna”.
LTV7 piedāvās Māra Oltes veidoto ceļojumu filmu „Ceļojums bez robežām: Kazahstāna”

„Daba šajā reģionā nav skopojusies ne ar acīm baudāmiem krāšņumiem, ne naftas un citu derīgo izrakteņu daudzumu, padarot Kazahstānu par strauji augošu un labklājību vairojošu valsti,” stāsta filmas veidotājs Māris Olte.

Kazahi saka, ka par īsto tautas labklājību var spriest tirgus dienā. Tāpēc bijušajā galvaspilsētā Almati Māris kārdinās garšas kārpiņas, bet pēc tam kopā ar kazahiem dosies stepē baudīt vēja dziesmas, kas stāsta senu leģendu par Zelta cilvēku. Uzzināsim arī, kādus noslēpumus slēpj kurgāni un visi kopā vērosim lepno klinšu ērgļu brīvības garu.

Tāpat filmas veidotāji viesosies fermā, kur medībām apmāca ātrāko no ērgļu dzimtas – Berkutu. „Šis putns apveltīts ar neticami asu redzi: garausi tas spēj saskatīt pat 4 km attālumā. Turklāt tas ir ātrākais no ērgļu dzimtas un pikējot var sasniegt 100 km ātrumu,” atklāj M. Olte un piebilst, ka Čarinas kanjons uzdzinis trīsas, jo savā varenumā tas esot līdzvērtīgs amerikāņu Lielajam kanjonam.

Vēl filmā „Bez robežām – Kazahstāna” iepazīsim Īles upi un tās krastus, kuru klintīs iegrebta unikāla vēstures liecība – Budas zīmējumus, ko senā Zīda ceļa malā atstājuši Tibetas svētceļotāji.

Visbeidzot, ar filmas veidotāju starpniecību ielūkosimies cietoksnī, ko upes krastā uzbūvējuši kinoļaudis, radot kazahu episko sāgu „Klejotājs”.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV