Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Kuš! izstāde “Pazudis pilsētā" dosies uz Poliju

Komiksu kultūras žurnāls kuš!, 04.02.2010. 09:45

Komiksu kultūras žurnāls kuš! 6. februārī Poznaņā atklās izstādi „Pazudis pilsētā”, kurā skatāmi Anetes Meleces, Kaspara Groševa, Ingrīdas Pičukānes, Maijas Kurševas un Oskara Pavlovska darbi par pazudušām lietām, pazušanu pilsētā un padomiem, kā nepazust...
Kuš! izstāde “Pazudis pilsētā" dosies uz Poliju

Izstāde galerijā Starter būs atvērta līdz 15. februārim. Papildus izstādei, kura pirmoreiz tika izrādīta pagājušā gada pavasarī Berlīnē un vasarā atceļoja arī uz Rīgu, ir izdots arī kuš! numurs, kurā atrodami starptautisku mākslinieku grafiskie stāsti par pazušanas tēmu.

Izstāde „Pazudis pilsētā" Poznaņā tiek rīkota starptautiskā komiksu kultūras festivāla Ligatura ietvaros, kas notiks no 4. līdz 7. februārim. Izstādi atklās, kā arī Polijas un starptautiskos interesentus un komiksu mākslas ekspertus ar Latvijas komiksu kultūru iepazīstinās latviešu māksliniece Ingrīda Pičukāne un kurators Dāvids Šilters.

Izstādes kurators, komiksu kultūras žurnāla kuš! redaktors Dāvids Šilters izstādi sākotnēji iecerējis kā telpisku kuš! numuru, tāpēc dalībai izstādē tika uzaicināti mākslinieki, kas jau agrāk žurnālā veiksmīgi eksperimentējuši ar komiksu kā vizuālu vēstījumu: Anete Melece, Kaspars Groševs, Ingrīda Pičukāne, Maija Kurševa un Oskars Pavlovskis. Tomēr izstādes tapšanas gaitā mākslinieki paši izvēlējās sev saistošāko mediju, tāpēc izstādē būs redzams gan komikss, gan audiovizuāla instalācija, gan gleznas un ilustrācijas.

Ingrīda Pičukāne šobrīd studē animāciju Tallinā un piedalīsies festivāla galvenajā izstādē, kurā tiks izrādīti Centrāleiropas komiksu mākslinieču darbi. Kuš! piedalīsies ne tikai izstādē „Pazudis pilsētā", bet arī komiksu gadatirgū un starptautiskā žūrijā, kura piešķirs balvu labākajām komiksu māksliniekam no Centrāleiropas.

Izstādi atbalsta: Fundacja Tranzyt, Latvijas Valsts Kultūrkapitāla fonds un Latvijas vēstniecība Polijā

Komiksu kultūras žurnāls Kuš!: www.komikss.lv

Komiksu mākslas festivāls Ligatura: www.ligatura.eu

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV