Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Izdots Edvarda Grūbes monogrāfiskais albums

Apgāds "Neputns", 05.02.2010. 16:57

Apgāds "Neputns" ir izdevis krāšņu un apjomīgu gleznotāja Edvarda Grūbes monogrāfisko albumu. Albuma sastādītāja ir mākslas zinātniece Laima Slava. Albumā ietverts arī emocionāls un aizraujošs mākslinieka dzīvesbiedres Intas Celmiņas stāstījums par būtisko dzīvē un mākslā, kā arī paša gleznotāja dzīves stāsts, ko pierakstījusi Laima Slava.

"Edvards Grūbe ir krāsas meistars, gleznotājs, kura izvēlētās valodas spēks un ietilpība uzrunā un prasa līdzvērtīgi stipru pretī stāvētāju. Viņa darbi tīko pēc distances, jo to iedarbības lauks ir intensīvs un skar plašu telpu. To stāsts nav atraujams no glezniecības vielas, kas viņa otai pakļaujas plastiska, eksistenciāli dramatiska, kaismīgi romantiska un saudzējoši maiga.

Edvards Grūbe šobrīd ir gleznotājs spēku pilnbriedā, kurš daudz un ražīgi strādā, atklājot arvien jaunus krāsas runātspējas brīnumus sev un skatītājam, turklāt mazliet dīvaini šķiet viņu uzrunāt par vecmeistaru, klasiķi utt., kā jau pienākas dzīves 75. gadskārtu svinošam māksliniekam. Paliek iespaids, ka ne vien gudrība, bet arī izteiksmes spēks šim gleznotājam ar gadiem tikai vairojas."
(Laima Slava)

Albums latviešu un angļu valodā.

Māksliniece Zane Ernštreite.

Apjoms: 276 lpp, cietais sējums.

Grāmatu var iegādāties labākajās Latvijas grāmatnīcās, galerijā "Istaba", grāmatu un dizaina koncepta veikalā "Lukabuka" 11.novembra krastmalā 35, izdevniecībā "Neputns" un interneta veikalā www.neputns.lv

Papildu informācija:

Izdevējs: Neputns, SIA, Tērbatas iela 49/51 - 8, Rīga LV-1011

www.neputns.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV