Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Pagarināts darbu iesniegšanas termiņš īsfilmu un foto konkursam „Atvēsini klimatu!“

Sintija Graudiņa-Bombiza, 12.02.2010. 13:19 | komentāri (1)

Līdz 2010. gada 21. februārim pagarināts īsfilmu un fotostāstu pieteikšanas termiņš starptautiskā mēroga konkursam par ilgtspējīgu dzīvesveidu un klimata aizsardzību „Atvēsini klimatu!“.

Konkursā aicinām piedalīties jauniešus – līdz 30.g.v.

Aicinām konkursa dalībniekus paust savas vīzijas, par to, kā klimata izmaiņas ietekmēs mūsu ikdienu, dzīvesveidu un patēriņa modeļus nākotnē, un kas būtu jādara katram no mums, lai apturētu klimata izmaiņas.

Konkursa darbus var iesniegt divās kategorijās:

Foto stāsts
Iedvesmojošs skatījums par tēmu bildēs (max 6 fotogrāfijas) un to aprakstos (max 150 zīmes).

Īsfilmas
Konkursā var iesniegt īsfilmas jebkurā žanrā (dokumentālā īsfilma, spēlfilma, animācija, videoklips u.c.), kurās tiek atspoguļotas klimata izmaiņas, kā tās ietekmēs mūsu dzīves veidu, ikdienu un patēriņa modeļus. Īsfilmas garums līdz 5 min.

Konkurss norisināsies 2 kārtās: pirmajā kārtā darbi tiks izvērtēti nacionālajā mērogā. Tie darbi, kas pārvarēs konkursa pirmo kārtu, piedalīsies konkursa otrajā kārtā – starptautiskajā konkursā
Konkursa darbus izvērtēs žūrija, kuras sastāvā ir iekļauti filmu veidotāji, vides aizsardzības speciālisti, fotogrāfi un mediju eksperti.

Konkursa pirmajā kārtā iesniegtos darbus izvērtēs nacionālā žūrijā, kuras sastāvā darbosies:
Gustavs Terzens, mūziķis, žurnālists, raidījuma „Vides fakti“ sižetu autors, raidījuma cikla „Ziemeļu puse“ veidotājs.
Ēriks Leitis, Vides ministrijas Dabas aizsardzības departamenta Sugu un biotopu aizsardzības nodaļas vecākais konsultants, Latvijas Universitātes pasneiedzējs.
Ģirts Strazdiņš, žurnāla „Vides Vēstis“ direktors, žurnālists, vides eksperts, aktīvi līdzdarojas ar vides aizsardzību saistītās  organizācijās jau vairāk kā 20 gadu garumā.
Sanita Grīna - kino žurnāliste. Pašlaik raksta žurnālām „Kino Raksti“, publicējusies arī „Neatkarīgajā Rīta Avīzē“ un „Latvijas Avīzē“, strādājusi LTV raidījumā Zootrops. Dažādos amatos strādājusi arī festivālos 2ANNAS, Arsenāls un Lielais Kristaps, un kā producentes asistente piedalījusies vairāku īsfilmu un vienas pilnmetrāžas spēlfilmas tapšanā.
Džerijs Šterns – Pilsoniskais žurnālists un sociālo mediju administrators. Fotogrāfu radošās apvienības "UrbanTrip" vadītājs. Organizators un dalībnieks vizuālās mākslas, literatūras un mūzikas projektos periodā kopš 1997. gada.

Konkursa otrajā kārtā darbus izvērtēs starptautiska žūrija.
Starptautiskā konkursā tiks noteikti uzvarētāji abās konkursa kategorijās.
Balvas uzvarētājiem:
1.vieta - Stipendija (ieskaitot uzturēšanās izmaksas) Starptautiskajā Vasaras Universitātē „Atjaunojamās enerģijas, Enerģijas efektivitātes un Klimata ietekmes Audio vizuālā komunikācija” Vācijā (2010.g. augusts) vai Santiago Čīlē (2011.g.janvāris)
2.vieta - 200 Eiro
3.vieta - 100 Eiro

Sīkākāku informāciju par konkursu, darbu iesniegšanu un formātiem meklējiet www.klimaclima.org  vai www.videsfonds.lv/lv/cool


Konkursu Latvijā organizē „Vides izglītības fonds“ /www.videsfonds.lv/

Konkurss norisinās projekta "COOL - Change of our life" ietvaros. Projektu finansiāli atbalsta Eiropas Komisijas Izglītības, audiovizuālās jomas un kultūras izpildaģentūra.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV