Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Coffee & Cigarettes skate ir klāt

Marija Kovaļeviča, 12.02.2010. 13:37

Sestdien, 13.februārī, Spīķeru koncertzālē (Rīga, Maskavas iela 4, k.1.) norisināsies kino kluba Coffee & Cigarettes skate, kas veltīta Francijas mūsdienu kino. Pasākuma sākums plkst. 19:00.
Coffee & Cigarettes skate ir klāt

Programmā ir apkopoti jauno autoru darbi, kuru panākumus ir apstiprinājušas starptautisko kinofestivāļu balvas.

Skatītāju spriedumam tiks demonstrētas sešas filmas: piecas īsmetrāžas un viena pilnmetrāžas. Programmas kopējais ilgums (ieskaitot starpbrīdi) – 4 stundas.

Skates īsmetrāžas daļu atklāj Stefanī Lanzaka un Fransuā Leroja animācijas darbs «Mei Ling», kas stāsta par ķīniešu jaunieti, kas pieradinājusi astoņkāji. Tālāk ķīniešu interjerus nomaina franču daudzstāvu ēku skudru pūznis, kur izvēršas režisora Fabrisa Maruka komēdijas «Pārsteigums» darbība – virknes nepatīkamu incidentu rezultātā, sieva pārsteidz pavisam nevainīgo vīru gultā ar jauno kaimiņieni.

Kā trešo darbu skatītājs ieraudzīs Žeremī Klapena multfilmu «Sašķelšanās», kurā ar meteorītu traumētais varonis ir spiests adaptēties pie savām jaunām spējām. Tālāk sekos Lusijas Djušenas mistiskā drāma «Debesu aicinājums» par iekšējo baiļu un aizspriedumu pārvarēšanu. Un pirmo skates daļu noslēdz Remī Kaiula melnā komēdija «Spēle slepus», kas brīdina visus būt modriem, kad jau pirmajā tikšanās reizē jūs aicina pavadīt brīvdienas ārpilsētas mājā.

Pēc starpbrīža, kurā katrs varēs pacienāties ar īstu franču kruasānu no ceptuves «Cadets de Gascogne», skatītājus gaida pilnmetrāžas komēdija «Luīza-Mišels», režisoru Gustava Kerverna un Benuā Delepina kopdarbs. Filma, kuru sauc par neprātīgu anarhisko fantāziju, it kā sastāv no daudzajiem humoristiskiem skečiem, kur nedaudz pamuļķīgi un labestīgi naivi personāži rīko tiesu pār pasaules ļaunumu. Filma, bez citām balvām, ieguvusi Sundance Film Festival 2009 žūrijas speciālo balvu, balvu par labāko scenāriju – San Sebastián International Film Festival 2008 un Amiens International Film Festival 2008 skatītāju simpātijas balvu.

Pēc tradīcijas, kino kluba Coffee & Cigarettes skates laikā tiks rīkota balsošana, kuras laikā katrs skatītājs varēs atstāt komentāru un atdot savu balsi par iepatikušos filmu. Visi komentāri un balsošanas rezultāti tiks nosūtīti filmu autoriem.

Skate organizēta sadarbībā ar Francijas Kultūras centru.

Ieejas biļete – Ls 5.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV