Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Kuš! un Anetes Meleces izstādes tiks atklātas Austrijā

kuš! komanda, 25.02.2010. 10:49

Piektdien, 26.februārī, Austrijas pilsētā Lincā komiksu kultūras žurnāls kuš! atklās trīs izstādes, kuru pirmsākumi meklējami Latvijā.
Kuš! un Anetes Meleces izstādes tiks atklātas Austrijā

Austrijā tiks atklātas sekojošas izstādes:

kuš! izstāde „Pēdējais sērkociņš”, kas apceļo pasauli 8 sērkociņu kastītēs un kurā jau apskatāmi 185 starptautisku komiksu mākslinieku darbi no 40 dažādām pasaules valstīm.

Anetes Meleces personālizstāde, kurā būs iespējams ielūkoties mākslinieces darbu radīšanas procesā, sākot no skicēm līdz pabeigtiem darbiem.

kuš! komiksu izstāde, kas iekārtota kā dzīvojamā istaba, tajā iedzīvinot latviešu mākslinieku Ernesta Kļaviņa, Mārtiņa Zuša, Maijas Līdumas, Daces Sietiņas, Kaspara Groševa, Anetes Meleces, Oskara Pavlovska un Maijas Kurševas darbus.

Izstādes kultūras un izstāžu centrā KAPU Lincā tiek rīkotas starptautiskā komiksu festivāla „NextComic Festival" ietvaros, kas notiks no 25. februāra līdz 5. martam. Tās atklās, kā arī festivāla dalībniekus, komiksu mākslas ekspertus un viesus ar Latvijas komiksu kultūru iepazīstinās latviešu māksliniece Anete Melece un kuš! redaktors Dāvids Šilters.

Papildus izstādēm kuš! piedāvās arī Latvijas mākslinieku animācijas īsfilmu programmu festivāla atklāšanas vakarā.

Izstādes un īsfilmu izrādīšanu atbalsta: NextComic Festival, Rīgas kinomuzejs un Latvijas Valsts Kultūrkapitāla fonds

Komiksu kultūras žurnāls kuš!: www.komikss.lv

Komiksu festivāls „NextComic Festival”: http://nextcomic.org/

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV