Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Iznācis Zigmunda Skujiņa Rakstu 9. sējums

Apgāds "Mansards", 26.02.2010. 12:14

Apgāds „Mansards” laidis klajā devīto Zigmunda Skujiņa Rakstu sējumu „Patiesību karnevāls. Siržu zagļa uznāciens”.
Iznācis Zigmunda Skujiņa Rakstu 9. sējums

Zigmunda Skujiņa Rakstu 9. sējumā publicēts romāns „Siržu zagļa uznāciens” (2001), kurā darbojas Rūdolfs Blaumanis, jaunais rakstnieks Zigfrīds, Eriks Ādamsons, Mirdza Ķempe, Aspazija un citas ievērojamas latviešu literārā šaha figūras. Romāns pirms gandrīz desmit gadiem izraisīja plašu diskusija par Blaumaņa atainojumu un joprojām uzskatāms par vienu no neparastākajiem un rotaļīgākajiem romāniem latviešu literatūrā, kas līdztekus literatūrvēsturiskām spēlēm uzdod jautājumus par ikviena rakstnieka uzdevumiem.

9. sējumā iekļauti stāsti „Maiga gaisma caur aizvērtiem plakstiem”, „Salto ar maisu uz galvas”, „Atriebība”, „Paredzēšana”, „No kādas dzīves” un „Mēness bezgaisa tuksnešos”, kā arī turpinās Rakstu 1. sējumā aizsāktās „paralēlās biogrāfijas” – šoreiz atmiņas un apceres par Leonīdu Leimani, Arvīdu Griguli, Irbīti, Paulu Rubi, Gunti Ulmani, Regīnu Ezeru, Anšlavu un Vidvudu Eglīšiem un citiem.

Sestdien, 27. februārī plkst. 15.00 Latvijas Grāmatu izstādes 2010 ietvaros Ķīpsalas izstāžu centrā notiks grāmatas atvēršana un saruna ar Zigmundu Skujiņu.

Zigmunda Skujiņa Raksti tiek izdoti ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV