Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Latvijas Mūzikas ierakstu Gada Balvas 2009 ceremoniju atkārtos TV

Agrita Bikaviņa, 04.03.2010. 12:47

Pēc vairāku skatītāju lūgumiem, Latvijas Mūzikas ierakstu Gada Balvas 2009 ceremonija tiks atkārtota kanālā TV6. Kā zināms, balvas labākajiem 2009.gada mūzikas ierakstiem tika sadalītas 23.februārī krāšņā ceremonijā Latvijas Nacionālajā operā, ko tiešraidē pārraidīja TV3. Pēc ceremonijas organizatori vairākkārt saņēmuši lūgumus šo pasākumu parādīt atkārtojumā, un, nupat, panākta vienošanās, ka ceremoniju atkārtoti raidīs TV6, 13.martā plkst. 20:00. Turklāt pirmo reizi Gada balvas vēsturē TV skatītājiem tiek piedāvāta iespēja baudīt koncertu stereo kvalitātē (uz atbilstošām iekārtām), kā arī nedeformētu attēla kvalitāti, jo no 4.marta TV6 sāk raidīt no jaunajām translācijas iekārtām.

Šī gada Gada balvas ceremonija izdevusies patiešām labi - to atzinīgi novērtējuši gan kritiķi, gan skatītāji zālē un pie TV ekrāniem. Komplimenti saņemti gan par skatuves noformējumu, gan koncerta - ceremonijas programmu. Lielākos laurus šogad plūkuši: grupa Otra Puse, noslēpumainā apvienība Instrumenti, un SATELLITES.LV, katrs saņemot pa divām balvām - Otra Puse par labāko POP albumu un gada radiohitu, Satelīti - par labāko ROCK albumu un videoklipu, savukārt Instrumenti - par labāko debiju un labāko 2009. gada dziesmu. Balvas saņēmuši arī Gacho, Dakota, Tribes of the city, Cosmos, Dabas koncertzāle u.c. Pilns laureātu saraksts pieejams www.gadabalva.lv.

Kā ziņots iepriekš, šis gads nebūt nav bijis viegls, un organizatoriem nācies pieņemt vairākus smagus lēmumus, lai Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balva 2009 varētu notikt. Tika samazināts brīvo ielūgumu skaits, maksimāli samazinātas pasākuma organizēšanas izmaksas, tirdzniecībā bija pieejamas biļetes. Taču gada svētki mūzikā tomēr varēja notikt un gandarījums par paveikto ir vēl jo lielāks.

Protams, tas nebūtu bijis iespējams bez sadarbības partneriem un draugiem, tāpēc organizētāji pateicas visiem, kas padarīja šos svētkus iespējamus - ilggadējiem sadarbības partneriem Kompānijai NA, UBS un Video centram par pretimnākšanu, Scenogrāfam Kristapam Skultem par lielisko skatuves noformējumu, pasākuma režisorei Ditai Torsterei, TV režisoram Arvīdam Babrim, kā arī pasākuma finansiālajiem atbalstītājiem, kuri arī šajos laikos spēja atrast līdzekļus, lai gada svētki mūzikā tomēr notiktu - lielākajam tirdzniecības parkam Alfa, personīgi Zigmundam Vīķim, un vadošajam ātro kredītu aizdevējam SMScredit.lv, personīgi Tomam Jurjevam.

Tāpat organizētāji pateicas poligrāfijai Strig, auditorkompānijai BDO, Latvijas Izpildītāju un producentu apvienībai LaIPA, restorānam KID, kā arī visiem informatīvajiem atbalstītājiem.

Nākamajā gadā Latvijas Mūzikas Ierakstu gada balva svinēs jau savu 15. jubileju. Ierakstu iesniegšana sāksies 2010. gada oktobrī. Sekojiet informācijai www.gadabalva.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV