Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Nākusi klajā Natašas Mostertes grāmata “Sargātāja”

Marika Papēde, 19.03.2010. 14:07

Izdevniecība “Dienas Grāmata” laidusi klajā Natašas Mostertes grāmatu “Sargātāja”. Aizraujošā trillera “Raganu sezona” autores jaunākais romāns lasītāju ne tikai izklaidē, bet ieved arī autorei pašai kā kikbokserei labi zināmā pasaulē.
Nākusi klajā Natašas Mostertes grāmata “Sargātāja”

Austrumu cīņas un tetovēšanas meistares Mijas dzīvi vada kāds noslēpums – viņa ir Sargātāja, cīkstoņu aizgādne. Tomēr garīgais lauks, kurā viņa darbojas, kādudien ir “uzlauzts” – pēkšņā neizskaidrojamā nāvē mirst viens no Mijas sargātajiem bokseriem. Vai Mija atšifrēs enerģijas zagli un spēs nosargāt pārējos divus cīkstoņus? Vai varbūt sargājamo patiesībā ir vairāk – un ārpus ringa robežām?

Mīlestība, rituāli, drosme, nāve. Pavedieni, no kuriem austas leģendas un sapņi. Zaglis ticēja sapņiem; tie bija viņa dzīves ceļvedis. Un viņš ticēja leģendām. Bet vai iespējams, ka arī binārā koda gadsimtā leģendas vēl saglabā savu spēku? Vai tās vēl ir dzīvas laikos, kad ķermeņa spēks un drosme vairs netiek godāts kā vīrieša spožākā rota? Vai pasaulē, kurā rituālā divcīņa izdzīvojusi, nostumta pažobelē, vēl ir vieta Sargātājām?

No angļu valodas tulkojusi Māra Poļakova

Mostertes pārsteidzošā debija “Raganu sezona” bija gotisks mūslaiku stāsts, kuru caurvij pārdabiskais. Arī “Sargātājas” sižets stingri balstās mūsdienās, un vienlaikus to bagātina seni pagātnes noslēpumi, kas grāmatu pārvērš žilbinošā psiholoģiskā trillerī. Mosterte ir radījusi vēl vienu satriecošu meistardarbu.
Daily Mail

Atsvaidzinoši citāds, neziņas pilns mīlasstāsts. [..] Neierastais, veikli izslīpētais sižets kombinē kara mākslas un dziedniecību ar versiju par cji, dzīves enerģiju, modernās zinātnes ar misticismu, vienlaikus paliekot tīrs no jebkādām romantiskām klišejām.
The Times

Šajā dzena caurstrāvotajā grāmatā Mosterte gudri savij noslēpumus ar pārdabisko.
Publishers Weekly

Intelektuālais sastopas ar paranormālo. Mostertei ir ķēriens sapludināt zinātni un pārdabisko aizraujošos “tā varētu notikt” veidos. [..] Zinātne un misticisms, kas caurvij sižetu, vēl ilgi pēc grāmatas izlasīšanas liks to pārdomāt un pārrunāt.
Graffiti Magazine

Mostertes stilā apvienojas perfekta tēlu izstrāde ar misticismu, kas ir īsti savā vietā. Šī grāmata nav parastais “vieglais trilleris”, jo autore nebaidās aizskart dziļākas tēmas.
FlamesRising.com, Monika Valentainelli

Spoža, pārliecinoša un oriģināla. Izlasīju šo grāmatu vienā paņēmienā
Roberts Tvidžers, Somerset Maugham Award laureāts

Šī grāmata jūs aizraus jau no paša sākuma. Īpatnēja, strauja mistērija, kas banalsē uz mūsdienu tehnoloģiju un okultā robežas. Lieliski izstrādāti tēli, vēstures izjūta un atjautīgs sižets padara šo stāstu pārāku par citiem.
Monsters and Critics

Tik stindzinošs, aizraujošs un tik gudri uzrakstīts, ka lappuses, šķiet, pašas šķiras uz priekšu.
Female First

Mostertes varoņiem var noticēt, un lasītājs tiek ierauts aizraujošā stāstā — straujā trillerī, kura  sarežģītajā sižetā netrūkst negaidītu pavērsienu, kas neļauj ne atrauties.
Blue Archipelago

Mosterte ir atradusi spožu un unikālu veidu, kā ļaut lasītājiem ielūkoties savu personāžu sirdīs.
A Novel Menagerie

Ja meklē kaut ko atšķirīgu, kas nodarbinās ne tikai tavu prātu, bet arī sirdi, iesaku izlasīt šo grāmatu.
Vampire Genre

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV