Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Latvija pirmo reizi piedalīsies Sony World Photography Awards

Silvija Zeibote, 13.04.2010. 13:36

Jāņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolas 4.kursa studente Līga Spunde aprīļa beigās apmeklēs Sony World Photography Awards pasākumu Kannās. L.Spundei četru dienu laikā būs iespēja vērot izstādes, prezentācijas un piedalīties meistarklasēs pie pasaulslaveniem fotogrāfiem.
Latvija pirmo reizi piedalīsies Sony World Photography Awards

Starpautiska žūrija vienprātīgi izraudzījās L.Spundes fotoeseju Nejaušības fenomens no 38 pieteiktajiem darbiem 3.ALFA FOTO LAB (AFL) izglītības programmā. Tās tēma šogad bija Bez pierādījumiem: Realitātes robeža.    

L.Spundes fotogrāfiju sērija (http://www.alfafotolab.lv/?p=648) ir par nejaušību, kuras rezultātā cilvēks daļēji zaudē savu identitāti un kļūst par daļu no situācijas kopuma. Nejaušība tiek vizualizēta dažādu kadrā „ielidojušu” priekšmetu veidolā. Fotogrāfijās attēlots izšķirošais moments, kurā cilvēks no personības pārtop kompozicionālā elementā. Tas panākts, izmantojot vienu no fotogrāfijas galvenajām priekšrocībām - notvert mirkli, kas savukārt lieliski demonstrē spēju reālajā atrast sirreālo un paplašināt realitātes robežas. 

Žūrija atzina, ka labāko sēriju izvēlēties nebija grūti. Viens no žūrijas locekļiem, fotogrāfs Arnis Blačus: „Konkursā bija daudz darbu, kuros izmantoti sen novazāti štampi un šabloni. Tie, kuriem bija interesants uzstādījums, piekliboja izpildījums. Arī sērijai, kas atzīta par labāko, ir savu trūkumi, taču autors ir atradis oriģinālu ideju, savukārt esejā nav kautrējies atzīt savas kļūdas.” 

Konkursa atbalstītāja, Sony Baltic digitālās attēlveidošanas menedžeris Juris Simanovskis: „Priecājamies, ka varam fotogrāfijas studentam no Latvijas nodrošināt iespēju iepazīties ar pieredzi no visas pasaules. Ceram, ka tas dos iedvesmu pacelties jaunos radošā darba augstumos.” 

AFL nodrošina papildus izglītošanās iespējas tiem skolēniem un studentiem, kuru mācību programmā ir iekļauts fotogrāfijas lekciju kurss. Projekta mērķis ir veicināt savstarpēju dialogu un radošu domu apmaiņu jauno fotogrāfu un fotogrāfijas profesionāļu vidū, rosināt startēģiskāk diskutēt par fotogrāfijas izglītības perspektīvām Latvijā. 

Pasaules fotogrāfijas organizācija Sony sponsorēto World Photography Awards aizsāka 2007.gadā. Pasaules fotogrāfijas organizācija atbalsta profesionālo, amatierfoto un studentu fotogrāfiju, veidojot starptautisku platformu fotogrāfijas industrijai, lai sazinātos, satiktos un demonstrētu pašreizējās tendences fotožurnālismā, tēlotājmākslā un komerciālajā fotogrāfijā.  

 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV