Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Izdota latviešu mūsdienu dzejas antoloģija krievu valodā

Arita Gutāne, 19.04.2010. 14:25

Krievijas izdevniecībā "Novoje izdateļstvo" (Jaunā izdevniecība) klajā laista latviešu mūsdienu dzejas antoloģija "Berega dožģa" (Lietus krasti) dzejnieka un tulkotāja Sergeja Moreino sastādījumā un atdzejojumā.
Izdota latviešu mūsdienu dzejas antoloģija krievu valodā

Gāmatā iekļauti Aleksandra Čaka, Olafa Stumbra, Ojāra Vācieša, Ulža Bērziņa, Jāņa Rokpeļņa, Jura Kunnosa, Mairas Asares un Andra Manfeldes dzejoļu atdzejojumi krievu valodā. Šie autori ir vieni no spilgtākājiem 20. gadsimta latviešu dzejniekiem, kas pārstāv bagātīgu latviešu dzejas spektru - no valodiskā eposa līdz kristietiskajai lirikai.

Kā norāda antoloģijas sastādītājs un atdzejotājs Sergejs Moreino, šī grāmata apliecina viņa mīlestību pret latviešu dzeju, ar kuras tulkošanu viņš nodarbojas 25 gadus. Sergejs Moreino arī apgalvo, ka "šodienas latviešu dzeja ir interesanta formas ziņā, bet, kas attiecas uz saturu - tā skar jautājumus un tēmas, kas reizēm noved strupceļā krievu dzeju".

Antoloģijas izdošanu atbalstījis Latvijas Literatūras centrs un Valsts kultūrkapitāla fonds.

www.literature.lv

 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV