Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Notiks rakstu krājuma par Lāčplēsi atvēršanas svētki

LU Preses centrs, 29.04.2010. 13:46

Atzīmējot valsts atjaunošanas 20 gadskārtu, Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultāte (LU HZF) rīko rakstu krājuma „Lāčplēša ceļš pasaulē. Latviešu eposs un Eiropas eposu tradīcija” atvēršanas svētkus. Pasākums notiks 30. aprīlī plkst.14.00-16.00 Visvalža ielā 4a LU Bibliotēkas Humanitāro zinātņu bibliotēkā (1. stāvs). 

Pasākumā klātesošos uzrunās LU rektors profesors Mārcis Auziņš un profesore Ausmas Cimdiņa, pēc tam sekos tikšanās ar rakstu krājuma sastādītājiem un autoriem un HZF studentu liroepiska performance „Tu esi Latvija” u.c. 

Grāmatas atvēršanas svētkos arī tiks pasniegts izcilā latviešu izcelsmes klasiskā filologa, Nebraskas Universitātes ASV profesora Valda Leinieka mūža darbu dāvinājums fakultātes bibliotēkai. Pasākumā piedalīsies arī LU Bibliotēkas direktore Iveta Gudakovska, kā arī Andreja Pumpura muzeja vadītāja Anita Streile. Pasākumu kuplinās arī apgāda „Zinātne” grāmatu galds. Cienastā: Lāčplēša alus, Lāču maize un Daugavas piens. 

Grāmata „Lāčplēša ceļš pasaulē. Latviešu eposs un Eiropas eposu tradīcija” (sastādītāji Ausma Cimdiņa un Ojārs Lāms) nāk klajā Valsts pētījumu programmas „Nacionālā identitāte” projekta „Identitātes estētika” izdevumu sērijā „Latviešu pamattekstu pētījumi”. Tas ir pirmais jaunizveidotās LU Humanitāro zinātņu fakultātes kopīgi veidotais un ar LU Humanitāro zinātņu fakultātes nosaukumu iegrāmatotais izdevums. Rakstus par eposa teorijas, vēstures un nacionālās kultūridentitātes tēmām tajā publicējuši dažādu fakultātē pārstāvēto valodu un kultūru studiju speciālisti (klasiskajā filoloģijā Vita Paparinska, anglistikā Sigma Ankrava, ģermānistikā Tomass Taterka, latvistikā Ausma Cimdiņa, Māra Grudule, Janīna Kursīte, Ojārs Lāms, Silvija Radzobe u.c ), kā arī sadarbības partneri no citām Latvijas un ārzemju augstskolām  Dens Dimiņš, Deniss Hanovs, Horācijs Vella u.c.

LU Humanitāro zinātņu fakultāte ir izveidota 2010. gadā, apvienojoties Moderno valodu fakultātei un Filoloģijas un mākslas zinātņu fakultātei, un tās dekāna pienākumus veic profesore Ausma Cimdiņa. 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV