Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Tiks prezentēta Ilzes Māras Janelis grāmata "Latvijas muižu dārzi un parki"

Kristīne Ozola, 04.05.2010. 14:41

6. maijā 15.00 Durbes pilī (M. Parka 7, Tukumā) Mākslas dienu ietvaros notiks grāmatas "Latvijas muižu dārzi un parki" prezentācija un tikšanās ar grāmatas autori - ainavu arhitekti Ilzi Māru Janelis. Pasākuma laikā būs iespēja uzzināt par vēsturisko dārzu un parku attīstību Latvijā.
Tiks prezentēta Ilzes Māras Janelis grāmata "Latvijas muižu dārzi un parki"

Grāmatas autore I.M.Janelis ir vienīgā Latvijas muižu dārzu un parku vēstures pētniece un ainavu arhitekte, kuras ilgo gadu darbs materializējies līdz šim vienīgajā vienotā izdevumā. Pirmo reizi kopainā tiek parādīta Latvijas muižu parku attīstība laikmeta stilu un lokālo iespēju krustpunktos un dota iespēja novērtēt konkrēto teritoriju vietu un stāvokli pašreizējā Latvijas ainavā. I.M.Janelis šo kultūras mantojuma daļu pētījusi, sekojot tās redzamajām izmaiņām laika gaitā un strādājot ar senajām kartēm arhīvos.

Grāmatā "Latvijas muižu dārzi un parki" iekļauts bagātīgs attēlu klāsts – senas kartes, gravīras, zīmējumi, vēsturiskas un mūsdienu fotogrāfijas. Izdevums veidots populārās Latvijas kultūras pieminekļiem veltītās sērijas ietvaros, kuras līdzšinējie izdevumi jau kļuvuši par bibliogrāfisku retumu. Turklāt tas ir skaists materiāls un informācija, kas vērtīga katram, kuru interesē Latvijas ainavas koptā daļa. Grāmata pieejama latviešu un angļu valodā (divi atsevišķi izdevumi).

Ieeja - bez maksas.

Pasākuma dienā būs iespējams iegādāties arī grāmatu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV